Coronavirus Romania: Noile Cazuri, Vindecari pe 9 Decembrie 2020

0

Coronavirus Romania Cazuri Vindecari 9 Decembrie

In Romania avem in continuare probleme foarte mari din cauza pandemiei de Coronavirus, situatia fiind foarte grava, cu cifre mari de infectari anuntate in fiecare zi de catre autoritatile din tara noastra, si o problema tot mai mare care este in Bucuresti.

Ieri s-a inregistrat un record de decese in Romania in ceea ce priveste pandemia de Coronavirus, iar cifrele privind pacientii internati la terapie intensiva raman la un nivel extrem de ridicat, situatia fiind tot mai ingrijoratoare pe zi ce trece, din pacate.

Autoritatile au anuntat ca pe 14 decembrie vor prelungi starea de alerta, dar fara noi restrictii, mai ales ca urmeaza perioada sarbatorilor de iarna, si Craciunul, care va genera mobilitate mare in Romania, si e posibil ca in luna ianuarie situatia sa se inrautateasca.

În ultimele 24 de ore au fost 7.365 de cazuri noi, din 31.458 teste efectuate. Alți 161 de români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus, în timp ce la ATI scade ușor numărul pacienților COVID internați, la 1.271 de cazuri. 

Până astăzi, 9 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 532.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

425.816 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.365 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:”