DACIA Grand Duster: Veste PROASTA pentru Noul Model SPECIAL

DACIA Grand Duster este in centrul unei vesti proaste pentru romanii care asteapta lansarea noului model de masina, iata ce se va intampla cu ea.

DACIA Grand Duster hibrid

DACIA Grand Duster este denumirea care ar putea fi folosita pentru noul SUV cu 7 locuri la care DACIA lucreaza in momentul de fata, asta daca nu va fi folosit in continuare branding-ul Dokker pentru acest model de masina. In cazul in care nu se va intampla asta, atunci DACIA Grand Duster ar urma sa fie lansat in cursul anului viitor pe piata pentru toti romanii, sau europenii, dornici sa cumpere o masina care sa aiba 7 locuri pentru pasageri.

DACIA Grand Duster va veni cu o serie de noutati majore pentru seria de masini pe care DACIA, acestea fiind preluate in principal de la Logan 3 si Sandero 3, totul pentru ca masina sa fie cat se poate de moderna. De la presa din Franta vine si un anunt extrem de interesant, iar asta pentru ca posibilul DACIA Grand Duster ar urma sa fie disponibil inclusiv intr-o versiune hibrida, una care va folosi platforma E-Tech utilizata in modelele Clio, dar cu o mare modificare.

DACIA Grand Duster: Veste PROASTA pentru Noul Model SPECIAL

DACIA Grand Duster ar urma sa ramana fara functia de incarcare a bateriei prin recuperarea energiei la franare, eliminarea acestui sistem fiind facuta pentru a se reduce costurile de productie pentru acest automobil. Eliminarea sistemului din DACIA Grand Duster ar forta oamenii sa incarce bateria masinii la priza pentru a se putea folosi de motorul, sau motoarele, electric/e care vor furniza puterea de miscare in deplasarile zilnice prin orase, si nu numai.

DACIA Grand Duster fara un sistem care sa recupereze energia de franare ar fi ceva foarte neobisnuit, iar asta pentru ca in general o masina electrica are si un asemenea sistem implementat pentru a facilita reincarcarea constanta a bateriei. In cazul DACIA Grand Duster ar putea fi vorba despre ceva care sa nu fie chiar pe placul multor oameni, si sistemul hibrid sa fie intr-o foarte mare masura inutil, reincarcarea exclusiv la priza fiind ceva de nedorit pentru o masina electrica.

DACIA Grand Duster ar trebui sa fie lansata in 2021, sub acest nume, sau sub brand-ul Dokker, deocamdata nu e clar, insa este in teste in unele tari din Europa, deci e clar ca lansarea este foarte aproape.