Politia Romana: Amenzi URIASE pentru Nerespectarea Masurilor de Protectie impotriva COVID-19

Politia Romana Amenzi Nerespectarea Masurilor Protectie

Politia Romana a inceput sa faca verificari tot mai multe in ultima perioada pentru a impune respectarea masurilor de protectie impotriva Coronavirus in Romania, si din aceasta cauza au fost aplicate amenzi de aproape 1.2 milioane de LEI in doar 24 de ore.

Politia Romana a verificat foarte multe locatii din toata tara pentru a vedea daca sunt respectate masurile impuse de catre Guvernul Romaniei, iar dupa cum puteti vedea mai jos, lucrurile n-au stat chiar asa bine precum se asteptau ele.

“Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au verificat, în ultimele 24 de ore, peste 92.000 de persoane şi aproximativ 11.600 de obiective de interes, printre care peste 4.400 de restaurante, terase şi fast-food-uri, în contextul măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În zonele și pe arterele aglomerate se organizează periodic activități preventive, dar și filtre rutiere, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, inclusiv în activitatea de transport a persoanelor, susține Ministerul de Interne.

Verificările au vizat peste 6.400 de operatori economici, 227 operatori transport de persoane și aproximativ 11.600 de obiective de interes, printre restaurante, terase sau fastfood-uri.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate peste 6.600 de sancțiuni contravenționale, dintre care 5.500 de sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție. Valoarea amenzilor depășește 1,2 milioane de lei.

De asemenea, au fost aplicate peste 1.000 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private ori a regulilor privind desfășurarea transportului de persoane sau a celor privind organizarea programului de lucru.

În activitățile de control au fost implicați la nivel national 6.600 de polițiști, 4.200 de jandarmi, 1.700 cadre ISU, 150 de polițiști de frontieră și 2.610 polițiști locali, precum și reprezentanți ANSVSA, de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, de la Ministerul Muncii, Ministerul Sanatatii, Ministerul Transporturilor, precum și ai autorităților publice locale.”