Ministerul Sanatatii: Vaccinarea impotriva Coronavirus Recomandata de Colegiul Medicilor

Ministerul Sanatatii Vaccinarea impotriva Coronavirus Recomandata de Colegiul Medicilor

Ministerul Sanatatii a facut astazi un anunt extrem de interesant pentru toata Romania, iar asta deoarece Colegiul Medicilor din tara noastra a decis sa recomande vaccinarea impotriva Coronavirus cu vaccinul care a fost avizat de catre Agentia Europeana pentru Medicamente.

Colegiul Medicilor din România (CMR) ia act de decizia Comisiei Europene de a autoriza rapid ieri, pe 21 decembrie 2020 primul vaccin sigur și eficient destinat prevenirii COVID-19, decizie ce a venit ca o consecință a recomandării Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) care a fost emisă în aceeași zi, în urma unui proces de evaluare aprofundată a dovezilor științifice provenite din studiile clinice privind siguranța, eficacitatea și calitatea vaccinului produs de BioNTech și Pfizer.

Prof. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România: ”Această autorizare era așteptată de mult timp de către comunitatea științifică națională, corpul medical și populație, reprezentând o speranță de limitare a răspândirii pandemiei produsă de virusul SARS-CoV-2 și reîntoarcerea la normalitate.

Profesioniștii din domeniul sănătății reprezintă segmentul din populație cel mai puternic afectat de consecințele pandemiei, plătind un tribut dureros în lupta cu pandemia. Cu toate acestea, am fost mereu în prima linie acordând îngrijiri medicale, dar și empatie și compasiune pacienților și familiilor suferinde. Resimțim în acest fel pe deplin povara acestei boli nemiloase.

Vaccinarea este cea mai bună opțiune pe care o avem în acest moment la dispoziție pentru a lupta cu această pandemie”.

Dr. Gindrovel Dumitra, medic de familie, secretar general al Colegiului Medicilor din România: ”Acest vaccin reprezintă, din perspectiva mea, un instrument eficace în lupta cu această pandemie și cred că este important ca noi, corpul medical, să ne informăm cu privire la dovezile științifice consecutive studiilor pentru acest vaccin și să aducem aceste date corecte, cu transparență și responsabilitate către pacienții noștri. Susțin vaccinarea COVID-19 în România”.

Colegiul Medicilor din România salută autorizarea emisă de autoritățile europene competente și recomandă corpului medical să se informeze din surse autorizate pentru a decide în cunoștință de cauză să se vaccineze precum și pentru a informa corect și complet populația.”