ANPC: Noua ALERTA pentru Masti de Protectie Neconforme in Romania

0

ANPC ALERTA Masti Protectie Neconforme Romania

ANPC a emis o noua alerta pentru romanii din toata tara dupa ce au fost din nou descoperite milioane de masti de protectie neconforme in magazinele din Romania, asta la doar cateva saptamani dupa ce o alerta similara a fost emisa de catre autoritati.

ANPC a trimis trei alerte de masti neconforme la RAPEX, sistemul european de alertare pentru produse de acest gen, ele fiind confirmate de catre autoritatile europene, astfel ca toti romanii ar trebui sa fie foarte atenti la ceea ce este pus la vanzare in momentul de fata.

“Numărul important de alerte validate de Sistemul RAPEX, în ceea ce privește măștile comercializate în România și, posibil, și în alte țări membre UE, demonstrează eficiența muncii depuse de Direcția de Control și Supraveghere Piață a ANPC, realizată chiar în condiții dificile impuse de tarele acestui an marcat de pandemie.

Acest lucru, precum și întreaga noastră activitate, îi asigură pe consumatorii români că prioritatea noastră este, ca întotdeauna, respectarea cu strictețe a legii și a drepturilor lor de către operatorii economici.

De menționat este faptul că ANPC supraveghează permanent piața de bunuri și servicii, mai ales cele necesare în acestă perioadă marcată de Covid-19, proces care va continua până când pericolul pandemic se va fi sfârșit și îi avertizează, pe acestă cale, pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul ”produse interzise comercializării.”