ING Bank: Mesaj IMPORTANT pentru Clienti, Schimbarea in 2021

ING Bank are un mesaj foarte important pentru toti clientii din Romania din cauza unei schimbari radicale impusa obligatoriu pentru toata lumea.

ING Bank complicare

ING Bank transmite un mesaj foarte important pentru clientii sai din toata Romania in momentul de fata, iar asta pentru ca a fost facuta si o schimbare foarte importanta chiar din prima zi a anului 2021. V-am spus despre faptul ca ING Bank a impus o noua metoda de autorizare a platilor online facute de catre clientii sai din toata Romania incepand cu data de 1 ianuarie 2021, iar astazi vine un nou mesaj in legatura cu acest proces.

ING Bank prezinta mai jos principala metoda de autorizare a platilor online pe care o vor folosi vasta majoritate a clientilor sai din toata Romania, aceasta fiind cea mai “la indemana” tuturor. Aceasta metoda de autorizare a platilor online facute de catre clientii ING Bank presupune folosirea aplicatiei HomeBank pentru continuarea procesului de autorizare prin autentificare biometrica, dar si prin folosirea parolei pentru accesul la Homebank.

ING Bank: Mesaj IMPORTANT pentru Clienti, Schimbarea in 2021

ING Bank ne arata mai jos ca dupa ce initiem o plata online prin intermediul unui magazin online, sau a oricarui website, in aplicatia HomeBank va deveni disponibila si metoda de autorizare. Aceasta implica in primul rand logarea in aplicatie cu un sistem de securitate biometrica, sau parola, apoi confirmarea autorizarii platii online, iar in final folosirea parolei contului pentru a finaliza procesul de autorizare a respectivei plati online, intregul proces fiind foarte complex.

ING Bank nu e singura banca obligata sa impuna masuri atat de complexe pentru autorizarea platilor online in Romania, in cazul altor banci fiind usor diferit procesul, dar cu tot atat de multi pasi de parcurs. Totul e facut cu scopul de a securiza mai bine procedura de plata online pentru clientii din toata Romania, dar din pacate asta aduce si problema autorizarilor suplimentare, insa la nivel european s-a luat decizia ca bancile sa impuna aceste masuri spre binele clientilor lor.

ING Bank impune aceasta metoda complexa de autorizare a platilor online doar in cazul in care website-ul prin care facem plata are sistem 3D Secure implementat, in caz contrar ea putand fi refuzata.