Calea Lactee: Imaginea INCREDIBILA care a SURPRINS Omenirea

Calea Lactee are intr-o imagine incredibila prezentat un secret care a surprins intreaga omenire, iata ce au dezvaluit oamenii de stiinta acum.

Calea Lactee curbata

Calea Lactee are astazi o imagine incredibila publicata de catre oamenii de stiinta, acestia reusind sa ne dezvaluie ceea ce foarte multi altii au incercat sa faca pana in momentul de fata, insa n-au reusit cu la fel de mult succes. Mai exact, mai jos puteti vedea o animtie care ne prezinta curbuta pe care o are Calea Lactee, si care nu e vizibila in mod obisnuit pentru oricine nu are la indemana un telescop foarte performant cu care sa se uite cu atentie la ea.

Calea Lactee este o galaxie spiralata, iar oamenii de stiinta stiau de foarte multa vreme faptul ca ea are o curbura, si ar arata exact precum chip-urile din cartofi, conform celor spuse de catre ei. In baza acestei imagini vizuale va puteti face o idee cu privire la felul in care arata galaxia din care facem parte, iar asta e vizibil inclusiv in imaginea de mai jos care reprezinta Calea Lactee, si care ne arata ceva ce foarte putini au vazut pana in momentul de fata.

Calea Lactee: Imaginea INCREDIBILA care a SURPRINS Omenirea

Calea Lactee curbata simulare
FOTO: 2Mass, Adrian Price-Whelan

Calea Lactee a avut aceasta imagine realizata de catre oamenii de stiinta prin analizarea miscarilor stelelor prin galaxie, iar asta pentru ca numai asa au reusit sa obtina o imagine de ansamblu de acest gen. Conform cercetatorilor, aceasta curbura pe care o are Calea Lactee calatoreste in jurul ei o data la 440 de milioane de ani, deci extrem de incet, si de aceea e imposibil de observat intr-o viata de om, sau de milioane de generatii, asa ca ne raman simularile pe calculator.

“Imaginea noastră obișnuită despre o galaxie spirală este ca un disc plat, mai subțire decât o clătită, care se rotește pașnic în jurul centrului său. Dar realitatea este mai complicată. Imaginați-vă că sunteți în tribune la un joc de fotbal, iar mulțimea începe să facă valul. Tot ce faci este să te ridici în picioare și să te așezi, dar efectul este că valul face tot drumul în jurul stadionului. La fel se întâmplă și cu urzeala galactică – stelele se mișcă doar în sus și în jos, dar valul călătorește tot drumul în jurul galaxiei.”

Calea Lactee a avut foarte multe dintre secretele sale dezvaluite folosindu-se simulari de acest gen, iar ceea ce vedem mai sus este fix acelasi lucru, dar nu este cu mai putin impresionant pentru toata lumea. Acest fenomen cu privire la Calea Lactee nu este nici singular, si asta pentru ca toate galaxiile spiralate au fix acelasi tip de curbura, care probabil ca se misca la fel de incet peste tot, deci e normal ca sitautia sa nu se schimbe in alte zone din univers.

Calea Lactee are, dupa cum puteti vedea, secretele cele mai importante dezvaluite incetul, cu incetul, si asta pentru ca exista interes foarte mare pentru ca lumea intreaga sa afle despre ele.