Apple: Masina Electrica facuta pe o platforma a Hyundai

Apple Masina Electrica Hyundai

Apple lucreaza intens de ceva vreme la o masina electrica, acest lucru fiind cunoscut de orice fan al companiei americane, iar acum aflam ca Hyundai ar urma sa ajute americanii sa-si transforme masina in realitate, iar ideea in sine e una foarte interesanta.

Apple ar urma sa foloseasca platforma E-GMP a celor de la Hyundai pentru masina proprie, desigur cu modificari mari pentru a obtine de la ea fix ceea ce vor, dar ideea in sine este ceva care pana acum nu a fost zvonit ca o posibilitate, in toti acesti ani de informatii despre automobilul companiei.

Hyundai ofera cu platforma E-GMP posibilitatea de a obtine autonomie de pana la 500 km cu acceleratie de 3.5 secunde 0 – 100 km/h, deci am vorbi despre o masina electrica foarte interesanta, insa totul este deocamdata doar un zvon si nimic mai mult.

“Colaborarea profundă a Apple cu producătorii actuali de automobile (Hyundai Group, GM și PSA) care au o experiență extinsă de dezvoltare, producție și calificare va scurta semnificativ timpul de dezvoltare ‌Apple Car‌ și va crea un avantaj pe piață. Credem că Apple va valorifica resursele actuale ale producătorilor de automobile și se va concentra pe hardware și software auto-conducător, semiconductori, tehnologii legate de baterii, factori de formă și designuri spațiale interne, experiență inovatoare a utilizatorului și integrarea cu ecosistemul existent Apple.

Prezicem că Apple va lansa masina cel mai devreme în 2025. Noul iPhone durează aproximativ 18-24 de luni de la definirea inițială a specificațiilor până la producția de masă, bazată pe experiență. Având în vedere timpul de dezvoltare mai lung, cerințele mai mari de validare, gestionarea mai complicată a lanțului de aprovizionare și canalele de servicii de vânzare / post-vânzare foarte diferite pentru automobile, credem că Apple, care nu are experiență în construirea mașinilor, este deja într-un program strict dacă dorește pentru a lansa ‌Apple Car‌ în 2025.”