Ministerului Sănătății si MTS discuta posibila redeschidere a stadioanelor

0

ministerul sanatatii mts redeschidere stadioane

Ministerului Sanatatii si Ministerul Tineretului si Sportului discuta despre modul in care ar trebui sa fie redeschise competitiile sportive pentru spectatori, implicit stadioanele si salile de sporturi, dupa aproape un an de zile in care totul a fost complet inchis.

Ministerului Sanatatii si Ministerul Tineretului si Sportului lucreaza la un cadru legal pentru ca acest lucru sa fie posibil in plina pandemie de Coronavirus, dar va fi greu de stabilit ceva care sa si fie respectat cu strictete in tara noastra.

“La sediul Ministerului Sănătății a avut loc astăzi o întâlnire la care au participat ministrul Sănătății, domnul Vlad Voiculescu, și ministrul Tineretului și Sportului, domnul Eduard Novak, alături de Subsecretarul de stat Cristian Ghiță, în scopul elaborării și emiterii unui nou ordin comun al celor două ministere.
Au fost analizate și dezbătute următoarele teme:
1. Posibilitatea implementării unor proceduri mai rapide și mai puțin costisitoare pentru testarea sportivilor.
2. Necesitatea de a crea un cadru clar pentru revenirea spectatorilor la competițiile sportive, strict reglementat, astfel încât sănătatea participanților să nu fie pusă în pericol, precum și condițiile în care vom putea avea spectatori în tribune la meciurile din cadrul EURO 2020.
3. Informare asupra stadiului în care se află procesul de vaccinare a sportivilor din loturile naționale și olimpice.”