Telekom: Serviciul Important cu Lansarea Asteptata in 2021

Telekom are asteptat de catre multi clienti un serviciu foarte important care ar rezolva o problema serioasa, iar lansarea sa e asteptata in 2021.

Telekom solutie

Telekom este in continuare unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii din Romania, iar in 2020 a luat decizia de a nu lansa pentru clientii din toata tara un serviciu important asteptat de clienti. Mai exact, din cauza incertitudinilor cu privire la licitatia pentru frecventele 5G in Romania, cei de la Telekom au decis sa nu investeasca intr-o infrastructura de acest gen in 2020, si au trecut deja aproape 2 luni si jumatate din 2021, iar decizia a ramas.

Telekom este singurul mare operator de telecomunicatii din Romania care nu are infrastructura 5G accesibila public de catre clienti, iar asta pentru ca statul roman inca nu a licitat frecventele dedicate acestei infrastructuri. Ceilalti operatori concurenti ai Telekom au decis sa faca retele 5G folosind frecventele pe care le licentiasera pentru 4G, si ofera viteze de chiar peste 1 GBps pentru clienti, dar totul este o improvizatie pana cand frecventele pentru retelele 5G vor fi licitate.

Telekom: Serviciul Important cu Lansarea Asteptata in 2021

Telekom a luat aceasta decizie dupa ce in 2019 au aparut foarte multe necunoscute din punct de vedere legislativ, iar instabilitatea politica i-a facut pe multi sa nu se gandeasca la investitii pe termen lung. Telekom are in momentul de fata o infrastructura de telecomunicatii cu viteze de internet mai mici decat cele ale Orange si Vodafone, comparabile cu cele ale DIGI Mobil, insa per total inferioare fata de ceea ce ofera concurenta pentru clientii sai.

Telekom stie foarte bine ca tehnologia 5G e importanta in Romania, iar divizia sa mobila se va concentra cel mai probabil pe dezvoltarea infrastructurii proprii, dar asta dupa ce frecventele vor fi licitate oficial. Pana atunci, nici Vodafone, sau DIGI Mobil n-au mai investit in retelele lor 5G, Orange fiind singurul operator care a mai alocat resurse pentru extinderea infrastructurii existente, dar din 2021 lucrurile ar trebui sa se schimbe in bine pentru toata lumea.

Telekom nu a mai zis nimic dincolo de declaratiile CEO-ului cu privire la situatia 5G in Romania, insa va participa la licitatia 5G, si cel mai probabil va fi rapid pregatita sa anunte primele statii 5G din Romania.