Calea Lactee: Planete Similare Pamantului ar avea Continente

Calea Lactee ar putea avea planete pe care exista si continente, la fel ca pe Pamant, iata ce au de spus oamenii de stiinta in legatura cu ele.

Calea Lactee continente

Calea Lactee este o galaxie imensa in care exista milioane peste milioane de stele si planete, iar printre acestea ar fi inclusiv unele care sunt foarte similare cu cele ale Pamantului. Similaritatile cu Pamantului nu s-ar rezuma totusi doar la existenta apei, sau a unor componente din atmosfera, ci aparent si la existenta continentelor, ceva ce oamenii de stiinta estimeaza ca ar exista in multe planete in diverse colturi din Calea Lactee noastre acum.

Calea Lactee a fost de multe ori in centrul unor teorii care spun ca exista multe planete similare Pamantului in galaxie, dar pana recent nu s-a putut spune in ce anume constau acestea, prea clar. Ei bine, noi detalii aparute recent au la baza o teorie conform careia planetele incep sa se formeze cu aceleasi componente, adica apa, carbon, etc, iar de aici oamenii de stiinta au mers mai departe pentru a trage concluzia ca ele sunt deasemenea sectionate similar.

Calea Lactee: Planete Similare Pamantului ar avea Continente

Calea Lactee ar avea planete cu continente pentru ca modul in care se formeaza ele ar da de inteles ca in cazul tuturor procesul ar fi extrem de similar, deci s-ar forma cam la fel. Adica daca pe Pamant exista continente ca parte a sistemului de formare, atunci si pe alte planete din Calea Lactee ar trebui sa existe, chiar daca oamenii de stiinta nu sunt prea siguri de acest lucru, dar asta doar cand vine vorba despre cele care sunt similare Pamantului.

“Toate planetele din Calea Lactee pot fi formate din aceleași blocuri de construcții, ceea ce înseamnă că planetele cu aceeași cantitate de apă și carbon ca Pământul – și, prin urmare, locuri potențiale în care viața poate fi prezentă – apar frecvent în jurul altor stele din galaxia noastră, cu condiția ca temperatura este corectă.”

Calea Lactee nu a avut pana acum descoperita si confirmata cu certitudine o alta planeta care sa fie similara cu Pamantul, si sa aiba toate elementele necesare sustinerii vinerii. Oamenii de stiinta s-au chinuit destul de mult sa descopere planete de acest gen, insa faptul ca ele sunt atat de departe de Pamant ingreuneaza foarte mult cautarea lor prin Calea Lactee, astfel ca deocamdata nu exista prea multe informatii cu privire la ceea ce se intampla.

Calea Lactee va fi mai mult ca sigur explorata in continuare pentru a se descoperi intr-adevar planete care pot sustine viata si au continente, asa ca asteptarea va continua.