Guvernul Romaniei: Interdictie Noua si Limitarea Circulatiei in Vigoare de Azi

Guvernul Romaniei interdictie limitare circulatie 14 martie

Guvernul Romaniei a adoptat zilele trecute o hotarare prin care a prelungit starea de alerta in Romania pana in aprilie, iar ca parte a acesteia a facut si doua schimbari pentru masurile de preventie pe care le impune in Romania, ambele fiind serioase.

Guvernul Romaniei impune de astazi limitarea circulatiei persoanelor incepand cu ora 22:00, in loc de ora 23:00, astfel ca trebuie sa fiti in case mai devreme, iar unitatile de cazare din anumite judete trebuie sa limiteze la 70% capacitatea pentru a preveni raspandirea Coronavirus.


Se propune menținerea interdicției de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 2200-0500, cu următoarele excepții motivate de:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie şi locul/locurile de desfășurare a activității profesionale şi înapoi;
b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Se propune limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică, astfel cum sunt definite la art. 2 lit. d) din Ordonanța Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfășurarea activității de turism în România, cu modificările și completările ulterioare, la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă:
61.1. Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova;
61.2. Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita;
61.3. Borșa și Cavnic din județul Maramureș;
61.4. Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov;
61.5. Sovata din județul Mureș;
61.6. Vatra Dornei din județul Suceava;
61.7. Voineasa din județul Vâlcea;
61.8. Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul Caraș-Severin;
61.9. Arieșeni din județul Alba;
61.10. Durău din județul Neamț;
61.11. Novaci-Rânca din județul Gorj;
61.12. Păltiniș din județul Sibiu;
61.13. Stâna de Vale din județul Bihor;
61.14. Straja din județul Hunedoara.