Samsung: Problemele Uriase ce-ar Anula Lansarea unui Telefon

Samsung a confirmat astazi o serie de probleme foarte mari care ar putea anula si lansarea unui nou model important de telefon al companiei coreene.

Samsung semiconductori

Samsung a anuntat in mod oficial astazi faptul ca intampina o serie de probleme foarte serioase care ar putea duce la anularea lansarii unui nou model important de telefon la care lucreaza. Vorbim despre probleme cu productia de semiconductori pentru componentele folosite in telefoanele sale, iar acestea ar fi atat de serioase incat Samsung ar putea anula lansarea noului model al Galaxy Note, care ar trebui sa ajunga pe piata undeva prin vara.

Samsung a spus ca e posibil sa modifice data de lansare a noului Galaxy Note daca va reusi sa gaseasca suficienti semiconductori pentru productie, insa in momentul de fata pare mai sigura anularea lansarii telefonului. Desi cei de la Samsung incearca sa dea de inteles ca anularea lansarii unui nou model al Galaxy Note ar fi separata de problema semiconductorilor, si ar avea legatura cu simplificarea ofertei de telefoane, in realitate lucrurile par sa fie diferite.

Samsung: Problemele Uriase ce-ar Anula Lansarea unui Telefon

Samsung spune deasemenea ca si veniturile sale din urmatorul trimestru fiscal ar fi afectate din cauza problemei cu productia de semiconductori, divizia care ii fabrica generand sume serioase pentru grup. Probleme cu productia de semiconductori exista de luni de zile in toata lumea, insa Samsung abia acum le confirma, si totul pare sa aiba legatura cu gasirea de materie prima care sa poata fi folosita pentru productia acestui tip de componente electronice.

“Seria Note este poziționată ca un model high-end în portfolipo-ul nostru de afaceri. Ar putea fi o povară să dezvăluim două modele emblematice într-un an, astfel încât ar putea fi dificil să lansăm [a] modelul Note în 2H. Momentul lansării [modelului] Note poate fi modificat, dar încercăm să lansăm un model Note anul viitor.”

Samsung nu a mai avut de foarte mult timp probleme de acest gen cu fabricarea de semiconductori, iar asta pentru ca in ultimii ani au fost suficiente materii prime care sa poata fi folosite. Lucrurile s-au schimbat in rau in ultimul an din cauza pandemiei de Coronavirus, si iata ca nici macar un gigant ca Samsung nu le poate ocoli, desi nu e singurul grup urias care se plange de probleme de acest gen, si anunta amanarea lansarii unor produse.

Samsung va mai reveni cu informatii despre aceasta situatie in urmatoarele saptamani, insa se pare ca lucrurile sunt destul de complicate, si rezolvarea lor pare a fi destul de departe.