Raed Arafat: Romanii se Testeaza Gresit Acasa cu Teste Antigen COVID-19

Raed Arafat Romanii Testeaza Gresit COVID-19

Raed Arafat a oferit o explicatie pentru cresterea atat de mare a numarului de noi cazuri de Coronavirus in Romania in ultimele saptamani, spunand ca multe persoane se testeaza acasa pentru a vedea daca sunt infectati cu COVID-19, insa folosesc in mod gresit testele antigen (rapide).

Raed Arafat spune deasemenea si ca multi oameni care au teste pozitive pentru COVID-19 nu merg la spital pentru a primi tratamentul corect din timp, desi stiu ca sunt infectati, si ajung cand situatia lor este mult mai grava decat ar trebui sa fie.

“Vreau să subliniez și să transmit un mesaj legat de ce ne spun colegii noștri și observăm pe teren: multă lume vine într-o stare destul de gravă de acasă la spital. Deci, comparativ cu situația de acum câteva luni, este că mai multe persoane se testează, știu că sunt pozitive, rămân acasă.

Astăzi ni s-a atras atenția că sunt unii care poate se testează cu teste antigen, nu le fac bine, ies negative, cred că sunt negativi, dar ei sunt cu simptome respiratorii și ajung la spital tardiv și, în final, se dovedește că sunt pozitivi. a declarat Raed Arafat la Antena 3.”