Raed Arafat: Cati Romani au fost Tratati la Unitatile Mobile ATI

Raed Arafat Romani Tratati Unitatile Mobile ATI

Raed Arafat a dezvaluit pentru toata Romania cati oameni au fost tratati pana in momentul de fata in unitatile mobile de terapie intensiva care au fost amplasate in incinta unor spitale din Romania, si vorbim practic despre camioanele transformate in unitati de acest gen.

Raed Arafat spune ca pana acum 650 de romani au fost tratati in unitatile mobile de terapie intensiva, dar din pacate cifrele continua sa creasca pentru ca numarul de cazuri creste fara oprire de ceva vreme, astfel ca situatia devine tot mai grava, din pacate pentru noi.

“Unitatile mobile de terapie intensiva mobila continua a fi folosite pentru suplimentarea capacitatii paturilor de terapie intensiva suprasolicitate in aceasta perioada. La Bucuresti functioneaza doua astfel de unitati, una inca de anul trecut la institutul Marius Nasta, si a-doua operationalizata recent la Spitalul de Urgenta Sf. Ioan. Medicii care le deservesc provin inclusiv din randul medicilor detasati din alte judete ca sa asigure sprijinul colegilor lor din Bucuresti. In urmatoarele zile, va fi operationalizata si cea atasata Spitalului Victor Babes din capitala.

O alta unitate a fost trimisa la Iasi urmand a fi operationalizata acolo iar cea care a deservit Timisoara urmeaza a fi relocata la Piatra Neamt, la solicitarea autoritatilor din judetul respectiv.

Multumim celor care au facut acest proiect sa devina realitate! Peste 650 de pacienti au fost deja tratati in aceste unitati si din pacate acest numar continua sa creasca. Totodata, vreau sa subliniez faptul ca suportul logistic ca astfel de unitati sa fie functionale este asigurat de structurile IGSU.”