Huawei: Anuntul Oficial care a Surprins si Amuzat Multa Lume

Huawei autonom

Huawei a facut un anunt care a surprins si amuzat in acelasi timp foarte multa lume, compania chinezeasca avand ambitii neasteptat de mari in contextul in care vorbeste despre ceva ce parea strain de ea. Mai exact, cei de la Huawei spun ca vor investi 1 miliard de dolari in tehnologii menite sa faciliteze ghidarea autonoma a masinilor pe drumurile publice, si ca deja a depasit tehnologiile Tesla.

Huawei vrea sa aduca software de acest gen in automobilele a trei companii chinezesti, si spune ca software-ul sau de ghidare autonoma permite conducerea masinilor fara interventie umana pentru distante uriase. Cei de la Huawei spun ca masinile care au software propriu de ghidare autonoma pot rula pana la 1000 de kilometri fara ca soferul sa interactioneze in vreun fel cu automobilul, insa desigur ca aici vorbim despre conditii ideale de condus, in final.

Huawei: Anuntul Oficial care a Surprins si Amuzat Multa Lume

Huawei vrea sa isi vanda tehnologia initial catre producatorii chinezi de automobile, singurii care ar implementa-o, insa spera ca in viitor si alte companii sa doreasca sa o foloseasca in propriile masini. Desigur ca acest lucru e foarte departe de realitate, iar Huawei nu are cum sa ajunga Tesla din urma cand vine vorba despre software-ul de ghidare autonoma a automobilelor pe drumurile publice, lucru pe care foarte multa lume il stie deja.

“Unitatea de afaceri a mașinilor inteligente primește una dintre cele mai grele investiții de la Huawei. Anul acesta vom investi peste 1 miliard de dolari în dezvoltarea componentelor auto. China adaugă 30 de milioane de mașini în fiecare an și numărul crește. Chiar dacă nu atingem piața în afara Chinei, dacă putem câștiga în medie 10.000 de yuani din fiecare mașină vândută în China, aceasta este deja o afacere foarte mare pentru Huawei.”

Huawei investeste totusi foarte mult in tehnologiile de acest gen in momentul de fata, iar asta e destul de normal pentru ca sanctiunile impuse de catre SUA n-o lasa sa mai produca telefoane in cantitatile pe care le dorea. In aceasta idee, Huawei incearca sa faca mai multi bani din software, ceva ce pana acum nu a adus chiar atat de multe incasari pentru compania chinezeasca, dar lucrurile se vor schimba destul de ult in viitorul nu foarte indeparatat.

Huawei are ambitii uriase, insa ramane de vazut in ce masura chiar si companiile din China ar fi dispuse sa integreze in propriile masini software produs de catre aceasta companie.