Imaginea Incredibila din Calea Lactee Inregistrata in 12 Ani

Imaginea Incredibila Calea Lactee

Calea Lactee are prezentata astazi o imagine incredibila pentru a carei inregistrare a fost nevoie de 12 ani de zile, conform celor care au publicat-o, si care au surprins foarte multa lume cu realizarea lor. Vorbim despre o imagine care are in centru Calea Lactee si care ne arata urmele a trei supernove, adica stele care au explodat, in urma lor ramanand uriasi nori de particule care desigur ca au creat destul de multe probleme in galaxie.

Calea Lactee are deasemenea nu mai putin de 20 de milioane de stele inregistrate in imaginea care a fost inregistrata in decirsul a 12 ani de zile, o perioada foarte lunga, dar care ne aduce acum aceasta realizare. Puteti vedea mai jos imaginea uriasa cu galaxia Calea Lactee inregistrata in cei 12 ani de catre un astronom care a urmarit cu foarte mare atentie galaxia noastra pentru a avea o realizare atat de impresionanta in momentul de fata.

Imaginea Incredibila din Calea Lactee Inregistrata in 12 Ani

Imaginea Incredibila Calea Lactee mozaic
FOTO: J-P Metsavainio

Calea Lactee este prezentata in imaginea mozaic de mai sus impreuna cu 20 de milioane dintre stelele care o compun, si cu destul de multe planete, care nu sunt vizibile chiar atat de usor, dar care sunt totusi ascunse acolo. Cel care a reusit sa inregistreze aceasta imagine are un observator personal si asa a reusit sa faca imaginea de mai sus cu galaxia Calea Lactee, 1250 de ore fiind necesare pentru a inregistra imaginea, totul in decursul celor 12 ani de zile.

Calea Lactee are aici parte de o reprezentare cum nu a fost oferita pana acum, dar in decursul celor 12 ani de zile nu s-au schimbat chiar atat de multe in interiorul sau. Chiar si evenimentele de tip supernova se intampla in perioade foarte lungi de timp, la fel ca si disiparea norilor de particule, dar astronomul amator a reusit sa faca ceva ce doar agentiile spatiale au reusit sa ne prezinte in legatura cu galaxia Calea Lactee pana acum.

Calea Lactee ramane in continuare in atentia lumii intregi, si ne putem astepta sa vedem alte imagini impresionante de acest gen, mai ales ca explorarea spatiala devine tot mai importanta.