DACIA Duster 3: Schimbarea Speciala Impusa in Modelul Nou

DACIA Duster 3 emisii

DACIA Duster 3 este in plin proces de dezvoltare in momentul de fata, si desi inca ne despart destui ani de momentul in care va fi lansat, unele dintre detaliile noii masini au inceput sa fie dezvaluite. Presa din Franta a descoperit ca e foarte posibil, aproape sigur, ca DACIA Duster 3 sa fie oferit cu standardul Euro 7 din moment ce la 1 ianuarie 2025 acesta va fi impus pentru masinile noi, si asta desigur ca aduce schimbari importante pentru serie.

DACIA Duster 3 va fi facut cel mai probabil pe platforma CMF-B, care este folosita inclusiv in Logan 3 si Sandero 3, iar standardul Euro 7 poate fi folosit cu aceasta platforma fara probleme. In cazul Bigster chiar cei de la DACIA au confirmat ca Euro 7 va fi standardul folosit, insa si in cazul DACIA Duster 3 ar trebui sa fie vorba despre ceva similar oferit pentru masini, iar asta desigur ca ar fi o veste grozava pentru toti cei care asteapta sa le cumpere cat mai rapid.

DACIA Duster 3: Schimbarea Speciala Impusa in Modelul Nou

DACIA Duster 3 ar trebui sa fie deasemenea oferita si intr-o versiune hibrida, deocamdata nu se stie clar in ce forma, insa aceasta optiune va ajuta la reducerea emisiilor de carbon pentru serie. Implementarea standardului Euro 7 va fi deasemenea un alt pas foarte important in fix aceeasi directie, astfel ca DACIA Duster 3 ar trebui sa beneficieze de salturi tehnologice majore in momentul in care va fi lansata, inclusiv in ceea ce priveste motorizarile oferite.

DACIA Duster 3 ar putea fi totusi lansata fara o versiune 4×4, cei de la DACIA nefiind inca siguri ca o pot oferi macar in Bigster, care oricum va fi mai scump, si ar trebui sa aiba dotari mai multe. In cazul DACIA Duster 3 e sigura oferirea intr-o versiune cu tractiune 4×2, dar dincolo de asta orice devine posibil, mai ales ca in Romania platforma CMF-B nu poate fi produsa la Pitesti cu tractiune 4×4 fara modificari pentru linia de productie existenta.

DACIA Duster 3 ar trebui sa fie lansat in 2024, sau 2025, cei de la DACIA spunand ca planurile de lansare pot fi avansate in functie de felul in care evolueaza vanzarile pentru masinile din serie.