Romania Redeschide Cluburile, Barurile, cu Anumite Conditii

Guvernul Romaniei a anuntat in cursul zilei de ieri ca vor fi redeschise o varietate de activitati care pana acum au fost inchise, printre ele numarandu-se cluburile, barurile, dar si concertele, sau evenimentele care au loc in aer liber cu multe persoane.

Guvernul Romaniei impune ca la majoritatea acestor evenimente sa participe doar persoane vaccinate, insa in cazul cinematografelor, sau a teatrelor este permisa in continuare participarea doar cu testare PCR, insa masca este obligatorie in aceste cazuri.

“S-au redeschis barurile, cluburile, discotecile şi sălile de jocuri în intervalul orar 5:00 – 24:00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, doar pentru persoanele vaccinate. A fost crescut gradul de ocupare a spaţiilor destinate jocurilor de noroc de la 50% la 70% din capacitatea acestuia.

Dacă ne asumăm să facem evenimente cu peste 1.000 de persoane, atunci ne organizăm ca să putem să facem acest lucru. Creștem fluxurile de intrare, creștem zonele de verificare. Deci, se poate face acest lucru. Este o chestiune de asumare aici. Până la 1.000 sunt reguli, peste 1.000 sunt alte reguli, care, dacă ni le asumăm ca să vină 10.000, atunci trebuie să respectăm regulile respective.”