DACIA Duster 3: Decizia Radicala cu Impresionanta Schimbare

DACIA Duster 3 benzina

DACIA Duster 3 este unul dintre urmatoarele doua modele importante de SUV-uri pe care cei de la DACIA le vor lansa pentru clientii din intreaga lume, iar asteptarile sunt foarte mari in ceea ce le priveste. Asteptarile foarte mari vin si cu decizii radicale, iar una dintre ele nu era ceva ce foarte multi romani se asteptau sa auda, mai ales ca in baza ei DACIA Duster 3 ar putea fi mai putin interesant pentru anumiti clienti, dar totul depinde de ceea ce va fi oferit in final.

DACIA Duster 3 este in momentul de fata in plin proces de dezvoltare la compania DACIA, iar asta inseamna ca presa afla incetul, cu incetul, multe dintre noutatile sale. Una dintre cele mai importante are legatura cu motorizarile noi care vor fi disponibile pentru DACIA Duster 3, iar asta pentru ca DACIA si Renault ar avea intentia de a renunta complet la motoarele diesel pentru noul SUV, ceva ce s-a intamplat deja cu modelele Logan 3 si Sandero 3.

DACIA Duster 3: Decizia Radicala cu Impresionanta Schimbare

DACIA Duster 3 ar urma sa fie oferit exclusiv in motorizari pe benzina, prima dintre ele urmand a fi formata dintr-un motor TCe de 1.2 litri, in 3 cilindri, care va fi lansat cu Kadjar 2 in 2022. Aceasta motorizare va dezvolta 130 CP, si va fi combinata cu un motor electric, insa inclusiv un motor de 1.6 litri va fi disponibil pentru DACIA Duster 3, acesta fiind deasemenea combinat cu un motor electric, asa cum se intampla la Clio de ceva vreme.

DACIA Duster 3 va ramane fara motoarele diesel, dar asta nu va fi singura schimbare majora pentru ca si design-ul sau va fi foarte similar cu cel al Bigster, deci puteti sa va imaginati cum va arata masina. De ce au luat DACIA si Renault decizia de a face DACIA Duster 3 si Bigster similare poate fi explicat foarte simplu prin strategia de reducere a costurilor de productie pe care am tot vazut-o in ultimii ani cu modelele lansate pe piata de catre producatori.

DACIA Duster 3 ar putea fi lansat in 2024, dar nu e exclus sa vedem masina mai devreme daca actualul model nu va mai genera vanzarile pe care le asteapta grupurile DACIA si Renault.