Coronavirus: Tulpina Delta Impune Spitalzare mai Lunga pentru Pacienti

Coronavirus Tulpina Delta Impune Spitalzare Lunga Pacienti

Infectarea cu noua tulpina Delta a Coronavirus impune o spitalizare pentru un termen mai lung de timp decat in cazul infectarii cu tulpinile initiale, iar asta pentru ca noua varianta este mult mai agresiva decat s-a crezut initial, ceea ce este o problema serioasa.

Conform doctorului Beatrice Mahler, persoane nevaccinate infectate cu tulpina Delta a Coronavirus ar avea nevoie de spitalizare in numar mai mare decat in cazul celorlalte tulpini, ceea ce reprezinta o problema extrem de serioasa pentru Romania nde vasta majoritatea a oamenilor nu sunt vaccinati.

“Valul patru devine o certitudine în foarte multe state care nu sunt foarte departe de România. Vedem Rusia, care se confruntă cu un val de infectări, Marea Britanie, Spania, începe să crească numărul de cazuri și în Italia și Germania, cu tulpina Delta, și se pare că sunt câteva focare și în Grecia.

Ce e bine în Marea Britanie este că persoanele infectate nu ajung să preseze sistemul de sănătate, pentru că formele de boală la persoanele vaccinate sunt mult mai ușoare. Însă asta nu înseamnă că ele nu pot transmite infecția persoanelor nevaccinate, iar cei care sunt nevaccinați și au o infectare cu varianta Delta se pare că au nevoie de asistență medicală în procent mult mai mare decât la celelalte tulpini.”