Ministerul Sanatatii: Procentul de Romani Vaccinatii pana Acum in Romania

Ministerul Sanatatii a oferit astazi noi informatii cu privire la rata de acoperire vaccinala in toata tara in momentul de fata, iar conform datelor furnizate, din totalul romanilor eligibili pentru vaccinare, 28% au fost imunizati de catre autoritatile din Romaina.

Ministerul Sanatatii ne spune, practic, faptul ca se inregistreaza o rata de vaccinare mica in tara noastra in conditiile in care varianta Delta face probleme foarte mari in Europa, insa se incaerca o crestere a numarului de persoane care sunt vaccinate zilnic.

“Acoperirea vaccinală la nivel naţional: în acest moment, municipiul Bucureşti are o rată de acoperire vaccinală din populaţia rezidentă eligibilă cu vârsta mai mare de 12 ani, de 45,9%; judeţul Cluj 42,6%; Sibiu 36,18%; Braşov 33,8%; Timiş 33%. Practic, sunt 9 judeţe care au rată de acoperire vaccinală de peste 30%, sunt 25 de judeţe care au o rată de acoperire vaccinală între 20 şi 30% şi 8 judeţe care au o rată de acoperire vaccinală sub 20%. În momentul acesta, rata de acoperire vaccinală la nivel naţional din populaţia eligibilă peste 12 ani este de circa 28 %, practic de apropiem de o treime de populaţia eligibilă la nivel naţional.”