Valeriu Gheorghita: Cand se Estimeaza ca va Ajunge Valul 4 in Romania

Valeriu Gheorghita a oferit astazi noi detalii cu privire la momentul in care valul 4 urmeaza sa ajunga in Romania si sa genereze o crestere a numarului de noi cazuri zilnice, situatia putand fi una extrem de serioasa pentru intreaga tara, din pacate.

Valeriu Gheorghita se asteapta ca varianta Delta a Coronavirus sa genereze o crestere a numarului de cazuri noi undeva pe la inceputul lunii septembrie, deci atunci e asteptat valul 4 in tara noastra, ceea ce n-ar trebui sa fie o surpriza totusi.

“Nu ştiu dacă va crește neapărat numărul copiilor vaccinați, dar este cât se poate de evident faptul că sfârșit de august – început de septembrie va reprezenta momentul în care în România vom înregistra o creștere a numărului de cazuri.

Este important și sperăm să ne înșelăm, să nu avem creștere de cazuri, lucrurile să fie cât se poate de bine controlate, însă, la acest moment, nici rata de acoperire vaccinală și nici și rata de trecere prin boală nu ne oferă un nivel suficient de mare de protecție față de iminența răspândirii infecției cu varianta virală de îngrijorare, Delta.”