Coronavirus: Numar Mare de Romani care au Descarcat Certificatul Verde Digital

0

Coronavirus Numar Mare de Romani care au Descarcat Certificatul Verde Digital

Oferirea din 1 iulie a certificatului verde digital pare sa fi fost de bun augur pentru romani, iar asta deoarece pana acum 750.000 de persoane au descarcat aceste certificate pentru a le folosi in cazul calatoriilor in straiantate.

“747.450 de români și-au descărcat certificatul digital (cifre centralizate la ora 10:00)! Cele mai multe documente (96%) sunt pentru cei care au ales să se vaccineze. Mă bucur că platforma funcționează bine, iar documentul se emite în doar câteva minute.
Există însă și câteva situații în care eliberarea documentului poate să dureze mai mult. Iată ce trebuie să faci în cazul în care te afli în una din aceste situații.
De ce sistemul nu îmi eliberează certificatul digital, deși clinica mi-a trimis rezultatul testului?
Platforma eliberează certificatele pentru persoanele cu test negativ doar după ce rezultatul a fost introdus de clinică în baza de date „Corona-Forms”. Este posibil ca unele date să fie raportate cu întârziere și din această cauză să nu vi se genereze certificatul digital. Cu cât rezultatul este validat mai repede în această bază de date, cu atât mai repede vă puteți solicita certificatul digital. Fără interogarea și confirmarea rezultatului din această aplicație nu vi se poate elibera documentul.
Există o perioadă de tranziție de șase săptămâni începând cu 1 iulie 2021, în care pot fi utilizate atât certificatele digitale UE privind COVID, cât și alte formate – adeverințele oficiale eliberate de autoritățile medicale, care atestă faptul că o persoană este vaccinată sau deține un test negativ.
Pot solicita certificat digital și pentru test rapid antigen?
Desigur! Însă trebuie să țineți cont că valabilitatea certificatului digital pentru această categorie epidemiologică este de doar 24 de ore. În plus, trebuie să știți că documentul vi se va elibera doar dacă testul este făcut într-o clinică acreditată, iar rezultatul este înregistrat în baza de date „Corona-Forms”.
Pot călători doar cu adeverința de vaccinare sau rezultatul testului covid?
Puteți alege și această variantă, însă este foarte important să verificați înainte de a pleca la drum care sunt condițiile de intrare în țara pe care urmează să o vizitați. În plus, nu uitați că există perioada de tranziție de șase săptămâni începând cu 1 iulie 2021, în care pot fi utilizate atât certificatele digitale UE privind COVID, cât și alte formate – adeverințele oficiale eliberate de autoritățile medicale, care atestă faptul că o persoană este vaccinată sau deține un test negativ. Noi vă recomandăm să vă descărcați certificatul digital! Durează doar câteva minute și este valabil până în iunie 2022!
M-am vaccinat în România cu o doză, iar cealaltă a fost făcută în altă țară. Cum procedez?
Ca să obțineți certificatul pentru schema completă de vaccinare trebuie să vă adresați Centrului de Suport, la numărul de telefon 021.414.44.25. Cei din call-centre vă vor da toate detaliile despre documentele pe care le puteți trimite în format electronic. Acestea vor fi analizate de specialiștii noștri și dacă totul este în regulă va fi adăugată în sistemul din România și cea de-a doua doză. În acest fel, platforma va recunoaște că ați făcut schema completă și veți putea genera documentul care este valabil un an.
Ce fac dacă certificatul digital este greșit?
Pentru dificultăți întâmpinate în eliberarea certificatelor digitale EU privind COVID trebuie apelați Centrul de Suport, la numărul 021.414.44.25.
Am trecut prin boală și m-am vindecat! Am solicitat certificatul digital, însă la ultima călătorie documentul nu a putut fi validat.
Pentru această situație certificatul digital privind COVID este valabil 180 de zile de la primul test pozitiv. În cazul în care ați călătorit după acest termen, atunci certificatul digital nu mai este valabil. Vă reamintesc faptul că există o perioadă de tranziție de șase săptămâni începând cu 1 iulie 2021, în care pot fi utilizate atât certificatele digitale UE privind COVID, cât și alte formate – adeverințele oficiale eliberate de autoritățile medicale, care atestă faptul că o persoană este vaccinată sau deține un test negativ.
Dacă ai întâmpinat altă problemă, nu ezita să îmi scrii!
Distribuie acest mesaj ca toți prietenii tăi să știe cum să procedeze în cazul în care întâmpină probleme la emiterea certificatului dital.
Pentru călătorii în siguranță, alege să te vaccinezi!”