Raed Arafat: Avertizare privind Reinstituirea Restrictiilor

Raed Arafat are un mesaj de avertizare extrem de important pentru romanii din toata tara si le spune ca masurile de relaxare care au fost aplicate in ultimele saptamani pot sa dispara foarte rapid daca ratele de incidenta vor creste din nou in Romania.

Raed Arafat spune ca ratele de incidenta dicteaza reinstituirea restrictiilor, sau relaxarea continua, in Romania, astfel ca daca vor incepe sa creasca iar infectarile, atunci vom vedea cu siguranta noi restrictii, poate chiar si carantinari de localitati.

“Măsurile se relaxează dar, dacă crește incidența, din nou revenim la măsurile care se aplicau pe incidență. Pentru data de 1 august, nu pot să vă spun la acest moment ce alte măsuri se vor lua, dar clar este o țintă data de 1 august, după o analiză a situației epidemiologice din România și pandemice din lume.

Dar rămânem pe recomandarea că vaccinarea rămâne singura soluție cel puțin pentru a evita un impact grav al infectării, și acest lucru se vede în alte țări unde într-adevăr, chiar dacă a crescut numărul cazurilor acolo semnificativ, totuși impactul pe secțiile de terapie intensivă nu este la fel ca și înaintea vaccinării.

Și cei vaccinați care fac variante noi sunt mult mai puțini decât cei care nu sunt vaccinați, cel puțin astea sunt date pe care le-am văzut recent în Marea Britanie.”