DACIA Duster 3: Revolutia cu Noul Model de SUV de la DACIA

DACIA Duster 3 revolutie

DACIA Duster 3 este pregatit ca un SUV care impreuna cu Bigster ar trebui sa revolutioneze linia de masini pe care DACIA o vinde pentru clientii din toata lumea, iar asta vine ca o veste excelenta pentru toata lumea. Stiti deja ca DACIA Duster 3 este in plin proces de dezvoltare in momentul de fata, planul celor de la DACIA fiind de a pune masina in vanzare undeva prin anul 2024, in cel mai bun caz, dar nu e exclus sa vedem si o lansare mai devreme daca va fi cazul.

DACIA Duster 3 va reprezenta o revolutie tehnologica pentru linia de SUV-uri pe care DACIA o vinde, insa schimbari foarte mari vor exista inclusiv pentru motoarele care vor fi folosite. Cei de la DACIA au spus in mod oficial faptul ca SUV-urile care vor fi lansate ca parte a urmatoarei generatii vor avea inclusiv un sistem plug-in hibrid, iar cum DACIA Duster 3 intra in aceasta categorie, e clar ca vom vedea o asemenea modificare foarte serioasa.

DACIA Duster 3: Revolutia cu Noul Model de SUV de la DACIA

DACIA Duster 3 ar urma sa aiba in versiunea de baza un nou motor pe benzina in 3 cilindri 1.2 TCe, cu numele de cod HR12, acesta urmand a fi lansat in 2022 impreuna cu Renauld Kadjar 2. Motorul ar dezvolta 130 cp, insa ar urma sa fie combinat inclusiv cu un motor electric de 48V, insa pentru inlocuirea motorului diesel 1.5 Blue dCi va fi oferita o motorizare hibrida 1.6 E-Tech de 145 cp care va fi lansata impreuna cu DACIA Logan 2022.

DACIA Duster 3 ar urma sa permita incarcarea bateriei motorului electric direct de la prizele de incarcare rapida, insa nu e clar daca va fi oferita si o solutie pentru recuperarea energiei de franare. In DACIA Logan 2022 acest sistem nu va fi inclus pentru a se reduce costurile de productie, insa in DACIA Duster 3 ar trebui sa isi faca loc pentru a face experienta de folosire a masinilor una mult mai buna decat cea oferita fara o asemenea tehnologie.

DACIA Duster 3 este gandita ca o masina moderna, o masina, poate, demna de anul 2024 cand importanta masinilor hibride/electrice va fi mult mai mare decat este acum.