Huawei: Decizia Surprinzatoare Fortata de Sanctiunile SUA

Huawei nucleu

Huawei este aproape de a lua o decizie foarte importanta care este fortata de catre sanctiunile impuse de catre SUA, iara sta lasa foarta multa lume cu si mai multe semne de intrebare cu privire la ceea ce se va intampla in viitor in cadrul companiei chinezesti.

Huawei intentioneaza sa foloseasca procesoare Snapdragon ale Qualcomm in locul celor proprii Kirin, sau in tandem cu ele, pentru seria P50, iar asta deoarece din cauza sanctiunilor impuse de catre SUA nu poate cumpara numarul dorit de chip-uri de la partenerii traditionali.

Huawei nu va putea colabora cu Qualcomm decat daca guvernul SUA va permite acest lucru, asa ca deocamdata nu e 100% sigura alegerea pe care vrea sa o faca compania chinzeasca, insa unii spera ca ea va putea folosi chip-urile Qualcomm chiar daca va pierde mult din controlul asupra telefoanelor.

“Seria P50, care trebuia să fie lansată în primăvară, a fost amânată până la mijlocul verii. Este încă imposibil să fii 100% sigur când va debuta. Motivul pentru care toată lumea știe este că Huawei este grav lipsit de „nuclee”, iar procesoarele Kirin obțin din ce în ce mai puțin stoc.

Pentru a continua produsul, Huawei trebuie să schimbe „nucleul”. Versiunea standard P50 ar putea fi lansată în septembrie, echipată direct cu un procesor Qualcomm. În ceea ce privește P50 Pro, acesta va fi listat mai întâi în august. Procesorul este propriul Kirin, dar în decembrie va fi înlocuit cu un procesor Qualcomm.”