Certificatul COVID si ce Trebuie sa Stii despre Utilizarea Sa

Certificatul COVID Trebuie Stii Utilizarea Sa

Certificatul COVID poate fi descarcat de la 1 iulie in Romania de catre oricine e vaccinat, a fost infectat cu Coronavirus, sau are facut un test RT-PCR, el putand fi folosit pentru calatorii in interiorul Uniunii Europene, dar si pentru a accesa, in anumite conditii, anumite facilitati.

“Palindrom la certificate digitale: 1.001.001 de certificate digitale descărcate de persoane vaccinate din aplicația informatică.
Descarcă certificatul digital UE privind COVID și călătorește în siguranță!
Număr de certificate digitale descărcate: 1.040.051
– 1.001.001 pentru persoane vaccinate;
– 24.483 pentru persoane recuperate după boală;
– 14.567 pentru persoane care au avut test negativ COVID-19.
Alese mulțumiri colegilor de la STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, precum și tuturor celor implicați în dezvoltarea și implementarea acestui portal.
Certificatele COVID-19 pentru călătoriile în UE se pot descărca din portalul.
Important:
1. Certificatul este gratuit.
2. În cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, este necesar acordul părinților.
3. Timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări.
4. În momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail.
5. La intrarea în statele membre ale Uniunii Europene, verificarea certificatelor se realizează prin scanarea codului QR.
Utilizatorul îl poate accesa și vizualiza atât din lista de certificate – prin selectarea certificatului, cât și prin descărcarea efectivă, în format *pdf, a documentului, care se poate tipări.
Pentru suport în emiterea certificatelor sau obținerea altor informații privind utilizarea lor, a fost operaționalizat un Call Center la numărul de telefon 021.414.44.25.
Palindrom: șir de caractere (de obicei cuvinte, fraze sau numere) care citit de la stânga la dreapta sau de la dreapta la stânga rămâne neschimbat.”