Windows 10: ATENTIONARE Oficiala si o Noua Problema Majora

Windows 10 paradox

Windows 10 este in centrul unei noi atentionari oficiale care vizeaza milioane de utilizatori din intreaga lume, ea venind la doar cateva zile dupa ce compania americana a decis sa lanseze actualizarea pentru iulie 2021. Conform expertilor in securitate informatica, aceasta actualizarea aduce rezolvari pentru nu mai putin de 117 vulnerabilitati de securitate descoperite in Windows 10 pana in momentul de fata, o realizare cu adevarat impresionanta cu care se poate mandri compania acum.

Windows 10 a avut lansata aceasta actualizare cu o rezolvare pentru o problema care permitea exploatarea sistemului de operare printr-un serviciu dedicat folosirii imprimantelor, insa in realitate sunt rezolvate peste 100 de alte vulnerabilitati. Unele dintre ele sunt foarte serioase, asa ca actualizarea aceasta noua pentru Windows 10 este una pe care oricine ar trebui sa o instaleze in momentul de fata deoarece ea are menirea de a ne tine in siguranta in fata atacatorilor care incearca sa exploateze vulnerabilitatile.

Windows 10 are 117 vulnerabilitati rezolvate, alta descoperita

Windows 10 rezolva foarte multe probleme cu actualizarea recenta, insa se pare ca alta a ramas totusi nereparata, iar ea are legatura tot cu imprimantele, ceea ce e destul de comic, din moment ce Microsoft a rezolvat alta similara. Exact precum problema anterioara, inclusiv aceasta le permite atacatorilor sa preia privilegii de administrator pentru a controla PC-urile care sunt exploatate, astfel ca vorbim despre o situatie problematica pana cand Microsoft va decide intr-un final sa o rezolve pentru noi toti.

Windows 10 poate avea cod nesemnat rulat de catre un atacator in momentul in care vulnerabilitatea este exploatata, astfel ca o varietate de date pot fi extrase din PC-urile oamenilor fara ca ei sa stie exact ce se intampla. Desigur ca Microsoft lucreaza la repararea acestei probleme si vrea sa lanseze o actualizare cu vulnerabilitatea reparata, insa e improbabil ca ea sa vina pentru Windows 10 pana la inceputul lunii viitoare, impreuna cu noul patch de securitate.

Windows 10 are de obicei rezolvate unele probleme si create altele cu actualizarile de securitate care sunt oferite, astfel ca e bine sa stiti ce va asteapta atunci cand instalati aceste actualizari ale Microsoft.