Windows 10: ALERTA Oficiala Emisa de Microsoft pentru PC-uri

Windows 10 are, din pacate, o noua alerta extrem de serioasa emisa de aceasta data chiar de catre compania Microsoft pentru utilizatorii din intreaga lume, iar asta in conditiile in care problemele par sa nu dispara pentru sistemul de operare. Cei de la Microsoft au confirmat pentru Windows 10 o problema extrem de serioasa cunoscuta cu denumirea SeriousSAM, ea fiind o vulnerabilitate care ii permite unui atacator sa preia privilegii de adminsitrator intr-un calculator.

Windows 10 are aceasta problema extrem de serioasa descoperita chiar recent, insa vorbim despre una care are un grad extrem de ridicat de pericol, astfel ca Microsoft a recunoscut-o si ofera inclusiv solutii pentru ea. Microsoft spune ca vulnerabilitatea SeriousSAM afecteaza toate calculatoarele cu versiuni ale Windows 10 lansate din 2008 si pana in momentul de fata, astfel ca oricine are una instalata in momentul de fata in propriul PC trebuie sa fie foarte atent.

Windows 10: ALERTA Oficiala Emisa de Microsoft pentru PC-uri

Windows 10 are o baza de date a registrelor sistemului de operare expusa de catre aceasta vulnerabilitate, iar din cauza ei un atacator poate face orice face un administrator, de la citirea si pana la stergerea de date, orice. Avand in vedere nivelul extrem de ridicat de pericol pe care aceasta vulnerabilitate il are, cei de la Microsoft aduc in atentie solutia de mai jos pentru a fi protejati macar intr-o anumita masura impotriva situatiei care pune multe calculatoare in pericol acum.

Restrict access to the contents of %windir%\system32\config:
Open Command Prompt or Windows PowerShell as an administrator.
Run this command: icacls %windir%\system32\config\*.* /inheritance:e
Delete Volume Shadow Copy Service (VSS) shadow copies:
Delete any System Restore points and Shadow volumes that existed prior to restricting access to %windir%\system32\config.
Create a new System Restore point (if desired).

Windows 10 ar trebui, in mod teoretic, sa aiba problemele rezolvate dupa urmarea acestor pasi pentru ca vulnerabilitatea sa fie blocata si orice fel de atacator ar dori sa obtina privilegii de administrator in sistemul de operare nu ar putea sa faca asta. Microsoft spune ca ia in calcul lansarea unei noi actualizari de securitate pentru ca vulnerabilitatea din cadrul Windows 10 sa fie rezolvata, insa din pacate deocamdata nu stie cand se va intampla asta.

Windows 10 nu are de obicei recunoscute de catre Microsoft chiar toate problemele cu care se confrunta utilizatorii care folosesc sistemul de operare, dar iata ca acum lucrurile stau diferit.