Coronavirus Romania: Crestere Numar de Cazuri Noi in 28 Iulie 2021

Coronavirus Romania: Crestere Numar de Cazuri Noi in 28 Iulie 2021

Pandemia de Coronavirus creste in intensitate in Romania in aceasta perioada, aproape 200 de cazuri noi fiind anuntate in cursul zilei de ieri, iar pana la final de luna s-ar putea sa depasim aceasta cifra, conform estimarilor venite de la autoritatile din tara noastra.

Deocamdata situatia din spitale este una linistita, insa autoritatile se asteapta ca presiunea sa creasca pe masura ce numarul de cazuri noi de Coronavirus va creste, iar varianta Delta deja ne arata ca se intampla acest lucru in tara noastra, din pacate.

Campania de vaccinare stagneaza, ceva ce nu vine totusi ca o surpriza prea mare din moment ce vedem de cateva saptamani bune acest lucru, astfel ca ramane de vazut doar daca varianta Delta va impulsiona cresterea ritmului vaccinarii, sau nu.

Până astăzi, 28 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.710 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.047.444 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 159 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică.”