DACIA Duster 2021: Schimbarea IMPORTANTA Anuntata Oficial

DACIA Duster 2021 plastic

DACIA Duster 2021 are anuntata in mod oficial o schimbare extrem de importanta la care putini se gandeau cand masina a fost anuntata, dar care nu a fost dezvaluita pana in momentul de fata. Mai exact, unul dintre designerii de la DACIA care au lucrat la DACIA Duster 2021 a dezvaluit faptul ca scuturile de protectie de sub nouli SUV nu vor mai fi vopsite, precum in modelele anterioare, ci vor fi facute dintr-un plastic colorat uniform, “rezistent la zgarieturi”.

DACIA Duster 2021 vine acum cu o premiera pentru serial de masini pe care producatorul roman le-a lansat pana in momentul de fata pe piata, dar e vorba despre o schimbare care va ajunge si la modelele viitoare. Folosirea unor scuturi din plastic colorat uniform, in loc de plastic vopsit, este un test facut cu DACIA Duster 2021 pentru a se vedea cat de bine rezista acestea, totul inainte ca modificarea sa fie implementata in alte modele de masini ale DACIA.

DACIA Duster 2021: Schimbarea IMPORTANTA Anuntata Oficial

DACIA Duster 2021 va avea practic scuturi de protectie care nu-si vor schimba culoarea in timp pentru ca tot materialul are aceeasi culoare, deci daca s-ar si zgaria, culoarea nu s-ar schimba precum in cazul unei piese vopsite. Cei de la DACIA spun ca aceasta schimbare facuta pentru DACIA Duster 2021 reduce costurile de productie pentru aceste piese, oferind in acelasi timp si o componenta care rezista mai bine pe durata de viata a masinii.

“Designul plăcuțelor antiderapante de pe noua Dacia Sandero Stepway și Dacia Duster nouă prezintă obiectivul nostru de a oferi clienților soluții inteligente, care se concentrează pe elementele esențiale, pentru cea mai bună valoare pentru bani, fără a sacrifica vreodată estetica. Acest lucru se realizează prin conceperea unor procese de fabricație eficiente care să ia în considerare și preocupările de mediu. Când vopsiți o parte externă, cum ar fi o placă de derapare, chiar dacă utilizați vopsele foarte rezistente, umflăturile obișnuite și zgârieturile care vin cu conducerea unui vehicul vor modifica vopseaua, uneori chiar îndepărtând-o complet. Prin utilizarea pieselor colorate în masă, finisajul culorilor durează mult mai mult.”

DACIA Duster 2021 ar putea deschide calea pentru folosirea acestei tehnici si pentru alte piese ale masinilor pe care DACIA le produce in momentul de fata, iar Bigster este unul dintre modelele care ar putea beneficia de tot. Desigur ca de a aici si pana la folosirea in viitoarele modele este cale lunga, insa intre DACIA Duster 2021 si Bigster va fi o diferenta de cam 3 ani de zile, adica timp suficient pentru ca DACIA si Renault sa se convinga in legatura cu eficacitatea acestor piese.

DACIA Duster 2021 va fi lansata in septembrie in Romania si alte zone de pe glob, masinile urmand a intra in productie in cursul lunii viitoare la uzina DACIA de la Mioveni.