Raed Arafat: Anunt privind Restrictiile pentru Persoanele Nevaccinate

Raed Arafat a vorbit astazi in briefing-ul facut anterior sedintei Guvernului Romaniei despre faptul ca nu considera ca este discriminare daca persoanele nevaccinate nu au parte de aceleasi libertati precum cele vaccinate, protejarea lor fiind totusi importanta, chiar daca ele nu o vor.

Raed Arafat spune ca masurile de acest gen se vor lua doar in zonele in care exista rate de incidenta mari si risc mare de infectare, deci nu ar urma sa se aplice in toata tara, exceptie putand face restaurantele, sau alte spatii inchise in care infectarea celor nevaccinati se face extrem de usor.

“Nu cred că vorbim de discriminare, mai ales dacă vorbim de anumite zone în care se poate răspândi şi putem să ne trezim că avem un număr mult mai mare şi un impact mult mai mare. Deci sunt măsuri care se iau, cum vorbiţi dumneavoastră de mască, dar sunt zone în care masca chiar nu poţi să o aplici, de exemplu, într-un restaurant va fi foarte greu să purtaţi mască şi să mâncaţi, şi atunci vor fi alte reguli acolo.”