Raed Arafat: Decizia privind Restrictiile pentru Nevaccinati in Weekend

Raed Arafat a vorbit despre masura care vizeaza introducerea de restrictii pentru persoanele nevaccinate in weekend-uri, seful DSU afirmand ca logica din spatele sau are la baza faptul ca in weekend-uri se aglomereaza anumite locatii.

Raed Arafat spune ca aceasta masura are menirea de a proteja persoanele vaccinate pentru a nu se inecta atunci cand merg in zonele aglomerate in weekend, insa si ca ea nu a fost deocamdata adoptata, fiind asteptata o decizie in perioada urmatoare.

“Argumentul este foarte simplu, este supraaglomerarea zonelor respective, dar acum dacă va fi acest lucru sau nu, bineînţeles, aţi auzit ce v-a zis domnul prim-ministru, încă aşteaptă să vină propunerile, să vină discuţiile şi să vedem care sunt deciziile finale.

Dar acolo unde s-a aplicat această regulă – pentru că ea s-a aplicat în alte zone din lume – a fost argumentul că în perioadele de weekend anumite zone sunt mai aglomerate decât în zilele săptămânii obişnuite, dar asta este. Cum a zis domnul prim-ministru şi repet şi eu, se aşteaptă să se vină cu propunerile concrete pentru luarea deciziilor.”