Raed Arafat: Anunt Privind Restrictiile Nevacinatilor la Rate de Incidenta Mari

Raed Arafat a vorbit despre restrictiile care pot fi impuse persoanelor nevaccinate atunci cand ratele de incidenta cresc peste anumite valori, astfel ca in restaurate, de exemplu, sa aiba acces exclusiv persoanele vaccinate astfel incat localurile sa nu se inchida.

Raed Arafat spune ca acelasi lucru poate fi aplicat si pentru baruri sau discoteci in situatia in care ratele de incidenta vor creste pana ajung la 3/1000 de locuitori, sau mai mult, astfel ca autoritatile cauta solutii pentru a nu mai inchide economia.

“Eu vă dau un exemplu: dacă avem creșterea incidenței, de exemplu, peste 3 la mie și măsura care era luată înainte era să închidem restaurantele în interior, ca să nu închizi restaurantele în interior, poate vii cu o soluție intermediară în care să spui: da, îi lăsăm în interior, dar cu o condiție: cei care intră acolo sunt cei vaccinaţi. P

oate asta este o soluție, decât să spunem restaurantelor: “Închideţi-vă până scade incidenţa sub 3 la mie!” Este o logică aici şi este o abordare reală, şi este, de fapt, modul în care beneficiem de arma pe care o avem în mâna noastră acum şi care este vaccinarea, prin care chiar dacă avem doi vaccinaţi, unul dintre ei e pozitiv şi transmite la celălalt, ştim că celălalt, cel mai probabil, va rămâne cu o formă foarte uşoară a bolii. Deci, cam asta este logica. Nu pot să vă spun acum ce măsuri se vor lua, dar v-am dat un exemplu logic cum poate să fie aplicat acest lucru.

Deci, e logic ca în unele locuri, în loc să le închizi total, să spui că în acestea vor putea să intre vaccinaţii. Acum avem o astfel de măsură. Discotecile, barurile şi cluburile sunt rezervate doar vaccinaţilor, pentru că sunt zone în care n-ai mască, sunt zone în care se dansează, se sărbătoreşte, deci acolo clar că regula de a intra doar persoane vaccinate este binevenită. Dacă intră și alții acolo, prin controale îi vor depista și, bineînțeles, organizatorii vor fi amendați pentru acest lucru.”