Calea Lactee: ULUITOARE Descoperire, Cercetatorii Surprinsi

Calea Lactee expulzie

Calea Lactee a avut o noua uluitoare descoperire facuta de catre cercetatorii din intreaga lume, acestia fiind surprinsi de ceea ce au reusit sa observete in galaxia noastra dupa atat de multe analize ale interiorului sau. Conform descoperirii recente facute de catre oamenii de stiinta, o stea calatoreste cu o viteza incredibil de mare prin galaxia Calea Lactee, ea deplasandu-se cu 3.2 milioane de kilometri pe ora si va parasi la un moment dat galaxia din care facem parte.

Calea Lactee este gazda pentru milioane, peste milioane, de stele si planete, ele fiind fie formate aici, fie preluate dupa coliziuni cu alte galaxii, insa ceea ce au descoperit oamenii de stiinta acum a avut o cauza mult mai veche. Conform observatiilor facute de catre oamenii de stiinta cu privire la aceasta stea care se misca extrem de rapid prin Calea Lactee, ea ar fi aruncata in afara galaxiei noastre de catre explozia unei alte stele, supernova, care a avut loc cu milioane de ani in urma.

Calea Lactee: ULUITOARE Descoperire, Cercetatorii Surprinsi

Calea Lactee are in aceasta stea una de dimensiuni mici care este formata din multe elemente metalice, dar oamenii de stiinta spun ca ea este totusi foarte aproape de a se transforma intr-o supernova, adica de a exploda. Interesant este ca aceasta stea are inclusiv propria atmosfera, aceasta fiind formata in principal din oxigen si neon, ea fiind una dintre cele neobisnuite din Calea Lactee, dar chiar si asa, oamenii de stiinta au avut parte de o surpriza mare cu descoperirea ei.

“Această stea se mișcă atât de repede încât aproape sigur părăsește galaxia … se mișcă aproape două milioane de mile pe oră. A fi trecut printr-o detonare parțială și a supraviețui în continuare este foarte cool și unic și abia în ultimii ani am început să credem că acest tip de stea ar putea exista. Steaua este practic prăbușită de explozie și îi observăm rotația la ieșire. Am săpat un pic mai adânc pentru a ne da seama de ce acea stea [a fost în mod repetat] devenind mai strălucitoare și mai slabă, iar cea mai simplă explicație este că vedem ceva la suprafața ei rotindu-se în interior și în afara vederii la fiecare nouă ore.”

Calea Lactee este plina de tot felul de stele, insa aceasta este considerata de catre oamenii de stiinta ca fiind una care si-a donat o parte din masa stelei care a explodat si a devenit o supernova. Descoperirea unei asemenea stele de catre cercetatori in Calea Lactee este ceva cu adevarat uluitor, unii spunand ca e o premiera, astfel ca va fi interesant de vazut ce vor mai dezvalui si viitoare observatii facute de catre oamenii de stiinta.

Calea Lactee mai ascunde si foarte multe alte obiecte cosmice similare, asa ca ramane doar sa vedem ce anume ne va mai fi dezvaluit de catre descoperirile viitoare din galaxie.