Raed Arafat: Numarul de Cazuri de Coronavirus e pe un Trend Crescator

0

Raed Arafat a afirmat astazi in cadrul unei conferinte de presa faptul ca in Romania se inregistreaza un trend crescator al cazurilor noi de Coronavirus, asa cum ni s-a spus ca se va intampla, doar ca depasirea pragului de 200 de noi cazuri pe zi s-a produs la cateva zile dupa finalul lunii iulie.

Raed Arafat ii atentioneaza pe romanii din toata tara sa fie vigilenti si sa se protejeze, vaccinarea fiind cea mai buna cale pentru a evita o infectare, tot mai multe persoane ajungand sa fie intrenate in spitale si la terapie intensiva in ultima perioada.

“Astăzi într-adevăr avem 244, dacă nu greșesc. 43 de cazuri deci mai puțin decât ieri, trendul este clar, este unul crescător. Şi acest trend nu cred că se va opri, cel puțin poate că o să găsească un alt platou unde să încetineze, dar va continua creșterea. Din nou, revin la ce a zis și domnul prim-ministru înainte, soluția noastră este la acest moment vaccinarea și vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane, din două motive: unu – să limităm răspândirea.

Există foarte multe vorbe că și vaccinații se infectează. Da, dar într-un număr mult mai puțin, dar mai ales că vaccinații care se infectează nu fac formele grave și rămân cu formele ușoare, nu necesită internare în spital. Asta este de fapt problema acestei pandemii, impactul ei pe sistemul sanitar la un anumit moment, când vedem că toate paturile de terapie intensivă și paturile de spital sunt ocupate de pacienți COVID deodată. Şi am văzut acest impact și în alte țări. Deci la ce ne așteptăm în următoarea perioadă?

Poate că va continua creșterea, să vedem cu ce ritm și cu ce viteză. În același timp, sperăm să crească numărul vaccinaților și să putem să limităm răspândirea și să limităm efectul grav al bolii.”