Windows 10: Problema Grava de care Multi Oameni Nu au Stiut

Windows 10 pacalit

Windows 10 are o problema foarte grava confirmata de catre compania Microsoft pentru utilizatorii de calculatoare din intreaga lume, americanii spunandu-le oamenilor sa fie foarte vigilenti in legatura cu ceea ce se intampla. Mai exact, cei de la Microsoft le spun tuturor oamenilor ca au descoperit si rezolvat o vulnerabilitate a Windows 10 care le permitea unor persoane rau intentionate sa elimine securitatea oferita de Windows Hello si sa obtina acces la date.

Windows 10 nu are foarte des descoperite probleme atat de serioase, mai ales intr-o componenta critica a sistemului de operare, insa cei de la Microsoft au confirmat-o in mod oficial de aceasta data si au gasit inclusiv o rezolvare. Cele mai recente actualizari pentru Windows 10 lansate de catre Microsoft pentru sistemul de operare rezolva inclusiv aceasta vulnerabilitate serioasa pentru Windows Hello, astfel ca daca folositi sistemul, ar trebui sa le instalati pe toate chiar acum.

Windows 10: Problema Grava de care Multi Oameni Nu au Stiut

Windows 10 ofera prin cadrul Windows Hello posibilitatea de a securiza calculatoarele folosind sisteme de securitate biometrica, adica recunoastere faciala sau scanarea amprentelor, deci procesul de logare e mult mai usor. Vulnerabilitatea care exista in cadrul Windows Hello din Windows 10 a putut fi exploatata de catre experti in securitate informatica folosind doar un simplu dispozitiv USB care a fost conectat la calculator, insa asta arata cat de fragil este totusi acest sistem gandit de Microsoft.

“Given Windows Hello’s prevalence, over the past few months our research team has been exploring potential weaknesses in the system in hopes of strengthening biometric security overall. What resulted was the discovery of a design flaw that allows an adverse to bypass Windows Hello’s facial recognition. The vulnerability allows an attacker with physical access to the device to manipulate the authentication process by capturing or recreating a photo of the target’s face and subsequently plugging in a custom-made USB device to inject the spoofed images to the authenticating host.”

Windows 10 ar trebui sa ofere un nivel ridicat de securitate pentru datele utilizatorilor din intreaga lume, iar demonstratiile de acest gen ne arata inca o data cat de problematic este totui sa oferi asa ceva fara cusur pentru oameni. Este totusi important ca Microsoft a rezolvat problema, care in esenta avea legatura cu felul in care camerele laptop-urilor, sau a PC-urilor, percepeau imaginile oamenilor pentru recunoastere faciala, iar vulnerabilitatea a fost eliminata.

Windows 10 are lansate multe update-uri in ultima perioada cu multe rezolvari pentru problemele care au tot fost descoperite in sistemul de operare, deci exista multe care va pot imbunatati experienta de folosire a PC-urilor.