Guvernul Romaniei: Evolutia Pandemiei de Coronavirus in Ultima Saptamana

Guvernul Romaniei evolutia coronavirus 7 zile

Guvernul Romaniei a prezentat evolutia pandemiei de Coronavirus in Romania, iar dupa cum puteti vedea, avem si cifre privind totalul numarului de cazuri noi, aproape jumatate inregistrandu-se in Bucuresti, Ilfov, Cluj, Constanta si Suceava.

Guvernul Romaniei spune deasemenea ca 82.4% dintre toate cazurile noi au avut la baza romani care nu au fost vaccinati, ceea ce ne arata ca daca mai multa lume era vaccinata, numarul zilnic de cazuri noi ar fi putut fi redus substantial in toata tara.

“In săptămâna 9 – 15 august 2021, 44.5% din totalul cazurilor s-au înregistrat in București, Ilfov, Cluj, Constanta si Suceava.  82.4% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate. 51.6% din totalul deceselor au fost înregistrate in Iași, Suceava, Caras Severin, Bacău si Galați. 97% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 3.0% la persoane vaccinate cu schema incompleta.

Guvernul Romaniei evolutia coronavirus 7 zile grafic

De la începutul pandemiei pana in prezent: 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. 86.1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 57.5% din decese au fost la bărbați. 94.6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociata.”