Planeta Venus: VIDEO INCREDIBILE ce au Uimit Toata Omenirea

Planeta Venus are publicat un nou video incredibil care a uimit toata omenirea si dupa cum puteti vedea mai sus vedem o serie de imagini impresionante care au fost inregistrate zilele trecute de catre NASA si ESA. V-am spus deja inainte de eveniment ca sondele spatiale ale ESA si NASA se vor intalni la planeta Venus in cadrul unui survol unic in istoria omenirii, iar acum vedem si imagini surprinse de catre sonda spatiala BepiColombo care se indreapta spre Mercur.

Planeta Venus este prezentat in clipul video de mai sus asa cum arata ea chiar in momentul de fata, iar asta pentru ca imaginile au fost surprinse chiar saptamana trecuta de catre ESA si NASA. Cele doua sonde spatiale au surprins imagini in format alb-negru, iar mai sus puteti vedea ce a surprins sonda spatiala a ESA pe planeta Venus, in timp ce mai jos aveti o serie de imagini surprinse de catre sonda Solar Orbiter a celor de la NASA.

Planeta Venus: VIDEO INCREDIBILE ce au Uimit Toata Omenirea

Planeta Venus a fost survotala de catre cele doua sonde spatiale la distante de 33 de ore intre ele, deci nu simultan, ambele folosind puterea gravitationala a planetei pentru a ajunge mai departe in univers. In timpul celor doua misiuni de survol pe langa planeta Venus ambele sonde au inregistrat imagini si date care au fost trimise spre Pamant catre ESA si NASA, cele doua agentii adunand mai multe informatii in legatura cu ele.

Planeta Venus a fost survolata pe 9 august de catre sonda Solar Orbiter la o altitudine de 8000 km, in timp ce pe 10 august sonda BepiColombo a ajuns la o altitudine de 552 km. Apropierea la distante atat de mici de planeta Venus a ajutat la inregistrarea acestor clipuri video incredibile cu cea mai apropiata planeta fata de Pamant, dar una dintre cele care nu poate fi explorata de pe suprafata din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

Planeta Venus nu va mai fi vizitata prea curand de catre ambele nave in acelasi timp, chiar daca ambele vor mai avea nevoie de puterea sa gravitationala in misiunile pe care le intreprind in univers.