Coronavirus: Succesul Vaccinurilor si Importanta in Valul 4

Coronavirus Succesul Vaccinurilor si Importanta in Valul 4

Adriana Pistol, director al CNSCBT vorbeste intr-un interviu despre succesul vaccinurilor din ultimii ani, dar si despre cat de important este ca romanii sa se imunizeze in valul 4 de infectari cu Coronavirus care se extinde acum in toata Romania.

“Vă invităm să urmăriți un interviu cu doamna Adriana Pistol, director al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, susținut de Andrei Baciu, vicepreședinte CNCAV și secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății.

„Programul Național de Vaccinare este victima propriului succes. În anii trecuți, campaniile de vaccinare erau bine primite de români. Dispariția încet, încet a unor bolii, cum este de exemplu poliomielita, pe care am eliminat-o de pe teritoriul României în 2002, vaccinând toți copiii mergând din poartă-n poartă, justifică cu ghilimelele de rigoare reticența populației de a continua vaccinarea. Ce a fost permanent necesar să fie comunicat către populație este faptul că aceste boli nu au dispărut totalmente, ci pur și simplu le-am redus noi incidența sau le-am eliminat în totalitate, dar orice abatere de la un program de vaccinare va duce la o populație susceptibilă, care va permite acestor boli să se întoarcă printre noi.” Adriana Pistol”