Guvernul Romaniei: Masca Ramane Obligatorie in Scoli pentru Cursuri

Guvernul Romaniei a anuntat astazi, prin ministrul sanatatii, faptul ca in scolile din Romania ramane in continuare purtarea obligatorie a mastilor de protectie pentru copiii care au varste mai mari de 6 ani, deci nu se schimba nimic din acest punct de vedere fata de anul scolar anterior.

Guvernul Romaniei spune totusi ca in curtile scolilor nu va fi obligatorie purtarea mastii de protectie, iar pentru orele de sport se recomanda ca ele sa aiba loc afara, insa daca au loc in interior, decizia privind purtarea mastii de protectie se va face in functie de rata de incidenta.

“De asemenea, trebuie însă să avem în vedere că acestor copii care merg la școală trebuie să le oferim un cadru sigur și continuarea anumitor măsuri de protecție, așa încât transmiterea la această vârstă să rămână cât mai mică posibil. Din acest motiv, purtarea măștii în școală va fi obligatorie în continuare pentru copiii de peste șase ani, purtarea măștii în spații deschise însă nu va mai fi considerată obligatorie.

De asemenea, pentru activitățile sportive, ele vor fi preponderent încurajate să aibă loc în spațiu deschis, iar pentru activități sportive în spații închise se va decide în funcție de incidența din comunitatea respectivă, dacă ele se pot desfășura în spații închise sau nu, desfășurând această activitate fără mască.

Despre vaccinarea în școli, continuăm să avem discuții tehnice cu Comitetul Național de organizare a activităților de vaccinare și să adaptăm scenariile în funcție de particularitățile fiecărei comunități și a fiecărei școli, urmând ca decizia finală să vă fie comunicată cât de curând posibil.”