Coronavirus: Persoanele Vaccinate ar Avea mai Putine Restrictii

Persoanele vaccinate ar putea avea parte de mai putine restrictii atunci cand ratele de incidenta vor creste, aceasta fiind propunerea Ministerului Sanatatii vis-a-vis de modul in care ar trebui sa se desfasoare pandemia in Romania in urmatoarele luni.

Autoritatile spun ca persoanele vaccinate n-ar trebui sa fie supuse aceluiasi tip de restrictii care sunt impuse persoanelor care refuza sa se vaccinze impotriva Coronavirus, ceva ce desigur ca se intampla deja in multe state europene de cateva saptamani.

“În primul rând, în acest moment, suntem la faza de discuții, împreună cu ceilalți reprezentanți ai Guvernului. Este vorba – și repet acest lucru – de măsuri de prevenție atunci când observăm că cifrele pandemice cresc trebuie să ne respectăm obiectivele prioritare.

Acelea sunt: închiderea cât mai târzie sau dacă se poate deloc a școlilor, pentru că educația este o prioritate; eliminarea sau reducerea cât de mult posibil a restricțiilor pentru persoanele vaccinate, nu considerăm că persoanele vaccinate ar trebui să aibă restricționat dreptul de a merge la restaurant, sau la cumpărături sau în altă parte; al treilea principiu este a nu închide economia.

Acestea sunt cele trei linii mari după care ne ghidăm, atunci când luăm în considerare posibile măsuri de prevenție, măsuri de prevenție care vor fi aplicate în funcție de evoluția epidemiei, în funcție de gradul de ocupare al spitalelor. Ce este demn de menționat, că încă lumea are timp să se vaccineze și că vaccinarea va aduce beneficii, atât pentru propria persoană, cât și pentru cel de lângă noi, care nu va mai fi internat în spital cu o formă ușoară sau severă de COVID, dar care va putea şi avea acces în spitale, dacă acestea nu vor mai fi supraîncărcate cu pacienții infectați cu COVID.”