Huawei: Masura SURPRINZATOARE Anuntata Oficial de Companie

Huawei viitor

Huawei a anuntat in mod oficial o masura surprinzatoare care va avea un impact foarte mare pentru viitorul companiei, dar nu doar atat pentru ca decizia in sine este una de interes global. Mai exact, cei de la Huawei au anuntat in mod oficial faptul ca au inceput inca din anul 2017 sa investeasca in tehnologia 6G, care va inlocui 5G undeva spre finalul acestui deceniu, scopul fiind de a fi printre primele companii care vor oferi tehnologii de acest gen pentru toata lumea.

Huawei a facut acest anunt in plin razboi cu SUA cu privire la tehnologia 5G, compania chinezeasca avand impuse sanctiuni globale care o impiedica sa vanda produse care functioneaza cu aceasta tehnologie. Daca Huawei nu va reusi sa gaseasca o metoda prin care sa convinga SUA ca produsele sale de telecomunicatii sunt sigure, atunci e foarte posibil ca nici macar in cazul tehnologiei 6G sa nu se schimbe ceva din punct de vedere al sanctiunilor.

Huawei: Masura SURPRINZATOARE Anuntata Oficial de Companie

Huawei vorbeste deasemenea nu doar despre 6G, ci si despre 5.5G, o tehnologie intermediara care este in dezvoltare desi 5G-ul este adoptat cu foarte mare dificultati la nivel global, in principal din cauza pandemiei de Coronavirus. Huawei spune totusi ca dezvoltarea tehnologiei 6G este foarte dificila si nu doar din cauza sanctiunilor impuse de catre SUA, ci si din cauza lipsei de cooperare intre companiile importante pentru dezvoltarea acestui tip de tehnologii.

“Huawei va defini 5.5G și va cerceta 6G în același timp în următorii câțiva ani și este un test al imaginației și creativității întregii industrii dacă 6G poate depăși (tehnologiile 5G și 5.5G). Dacă industriile pot obține rezultate satisfăcătoare (în dezvoltarea 6G) în jurul anului 2030 depinde în mare măsură de astfel de factori, ca și cum procesul de definire a 6G este suficient de deschis, dacă participanții sunt plurali și dacă comunicarea este suficient de aprofundată.”

Huawei ofera totusi inceputul anilor 2030 ca o posibila perioada in care tehnologia 6G si-ar putea face debutul, insa totul depinde de cum va decurge procesul de dezvoltare pana in respectivul moment. E normal ca Huawei sa se uite spre viitor din moment ce sanctiunile impuse de catre SUA au avut impact pe termen scurt, in 2021 compania inregistrand cresteri ale incasarilor si profitului, deci investeste serios pentru viitor deja.

Huawei are planuri extrem de mari, iar dupa cum se prezinta situatia in momentul de fata, e posibil sa aiba succes chiar daca sanctiunile impuse de catre SUA nu vor mai fi ridicate.