Raed Arafat: Romania este Sub Media de Vaccinare Mondiala

Raed Arafat Romania Sub Media Vaccinare Mondiala

Raed Arafat a afirmat astazi ca Romania are o rata de vaccinare care este mai mica inclusiv decat cea mondiala, iar in aceasta sunt luate in calcul inclusiv ratele de vaccinare inregistrate in Africa, America de Sud, etc, acolo unde vaccinurile n-au ajuns la fel de usor ca la noi.

Raed Arafat spune ca abia cand Romania va ajunge la o rata de vaccinare de 70% – 80% exista posibilitatea de a se putea spune ca se relaxeaza lucrurile, insa acest lucru pare imposibil de realizat daca ne uitam la felul in care decurge procesul de vaccinare in tara noastra.

“Media de vaccinare pe plan mondial este de 45%. România este sub ea. Nu media europeană, media europeană este mult mai sus. Noi suntem undeva pe la 30 – 30 şi ceva la sută. Media mondială – care include Africa, Asia, toată lumea – este 45%.

Peste 4 miliarde de oameni s-au vaccinat deja. Dacă aceste vaccinuri făceau atât de mult rău, se vedea deja fără discuţie. Se vede că aceste vaccinuri au limitat răspândirea şi ţările care au atins rata de vaccinare de 70 – 80% se relaxează complet şi nu mai au probleme, o consideră o răceală.”