Comisia Europeana: Dezinformarile Rusiei Privind Razboiul din Ucraina

Comisia Europeana Dezinformarile Rusiei Razboiul Ucraina

Comisia Europeana s-a gandit sa le arata cetatenilor din Europa, dar si din intreaga lume, ce fel de informatii neadevarate sunt publicate atat pe retelele de socializare internationale, cat si pe cele din Rusia, dar si la unele televiziune pro-ruse, insa si care a fost atitudinea oficiala a tarii.

“Ciclul morții și al minciunilor orchestrat de Kremlin urmează aceeași rețetă, indiferent de subiectul pe care încearcă să îl denatureze, conform EU vs Disinformation.

De exemplu:

Când gara din Kramatorsk a fost, la 8 aprilie, ținta unui atac cu rachete ale forțelor armate ruse, în urma căruia au fost uciși zeci de oameni nevinovați care fugeau de ororile războiului, Rusia a aruncat rapid vina pe Ucraina, arată EU vs Disinformation.

Ca la un semn, Rusia a încercat mai întâi să refuze să-și asume responsabilitatea, după care, nemaiputând să ascundă această atrocitate, a început să minimizeze și să distorsioneze faptele.

De această dată, a pus sub semnul întrebării rachetele utilizate pentru atac, susținând în mod fals că Rusia nu mai utilizează rachete Tochka-U precum cele care loviseră gara.

De asemenea, când lumea a aflat despre actele îngrozitor de brutale pe care trupele rusești le-au comis împotriva civililor pașnici din Bucea, canalele de dezinformare pro-Kremlin au utilizat același scenariu bine repetat, arată EU vs Disinformation.”