DACIA Logan are Probleme in Romania, ce s-a Intamplat in Iulie cu Masinile

DACIA Logan Probleme Romania Intamplat Iulie Masinile

DACIA Logan are probleme in Romania in plina vara, cel mai popular model de masina noua vandut in Romania in tot anul 2022 fiind in centrul unui anunt oficial care ne arata ca romanii par sa-si piarda “apetitul” pentru sedanul produs la Mioveni de catre DACIA, iar asta este o veste proasta.

DACIA Logan a inregistrat in luna iulie a anului 2022 vanzari cu 55.1% mai slbe decat in aceeasi perioada a anului trecut, doar 828 de unitati fiind inmatriculate in Romania, iar asta a scos masina de pe primul loc in topul celor mai bine vandute automobile din tara noastra, o premiera pentru ultimii ani.

DACIA Logan a dominat vanzarile de automobile noi in Romania in, cel putin, ultimii 2 ani de zile, fiind constant masina cu cele mai multe vanzari lunare si anuale, insa in iulie 2022 s-a plasat nici macar pe locul al doilea in top, ci abia pe locul al treilea, o scadere semnificativa, vazuta totusi si la alte modele ale DACIA.

DACIA Romania nu este singurul producator care a avut probleme in iulie 2022, iar asta pentru ca in afara Hyundai Tucson, toate celelalte modele care erau in top 10 cele mai bine vandute, si au mai mult de 1 an de zile pe piata, au inregistrat scaderi, exceptie facand Jogger si Spring, care sunt modele mai noi.

DACIA a avut pentru modelele sale scaderi procentuale mai mari decat media pietei in iulie 2022, ceea ce arata ca romanii nu prea mai sunt interesati de masini noi in aceasta perioada, iar separat de faptul ca ne aflam in plina vara, mai sunt si problemele economice din Romania, plus cele generate de razboi din Ucraina.

DACIA Logan ramane pe primul loc in topul celor mai bine vandute masini din Romania in 2022, cu 6441 de unitati vandute in primele 7 luni ale anului acesta, cifra totala fiind cu 9.1% mai mare fata de cea inregistrata in aceeasi perioada din 2021 fata de 2020, insa la final de iunie diferenta era de 38.1% intre ani, deci scaderea e semnificativa.