Pericolul Centralei Nucleare Zaporoje, Locuitorii din Zona Avertizati Oficial

Pericolul Centralei Nucleare Zaporoje Locuitorii Zona Avertizati Oficial

Pericolul din preajma centralei nucleare Zaporoje este cat se poate de serios in aceasta perioada in care Rusia inca detine controlul asupra ei, iar autoritatile ucrainiene din regiune le-au cerut cetatenilor ucrainieni sa nu se deplaseze pe strazi fara un motiv serios, si sa evite adunarile in masa.

In ultimele saptamani au aparut mai multe avertismente cu privire la posibile atacuri care ar putea avea loc la centrala nucleara Zaporoje, recent fiind distribuite si pastile cu iodura de potasiu in zona, iar acum locuitorilor li se spune sa evite sa petreaca prea mult timp in afara caselor, pentru a fi minim de protejati in cazul unui accident nuclear.

Centrala nucleara de la Zaporoje este folosita de ceva vreme de armata rusa pentru a lansa atacuri impotriva Ucrainei, insa recent serviciile ucrainiene de informatii au afirmat ca rusii ar putea ataca aceasta centrala, pentru a genera un posibil accident nuclear si a da vina pe armata ucraineana.

“Autoritățile din Nikopol avertizează locuitorii cu privire la „provocarea” rusă în apropiere de Enerhodar. Yevhen Yevtushenko, șeful administrației militare Nikopol, le-a spus locuitorilor care locuiesc în apropierea centralei nucleare Zaporizhzhia ocupată de ruși „să părăsească străzile și să evite adunările în masă”.

Compania nucleară de stat a Ucrainei Energoatom a declarat anterior că Rusia a planificat o operațiune majoră cu steag fals la uzina Zaporizhzhia. Pe 21 august, trupele ruse au instruit personalul uzinei să-și ia concediu fără a specifica data întoarcerii, potrivit informațiilor ucrainene.”