Avertizarea Postei Romane pentru Milioane de Romani din Toata Tara

Avertizarea Postei Romane Milioane Romani Toata Tara

Posta Romana ii avertizeaza in mod oficial pe milioanele de romani din intreaga tara in legatura cu o problema extrem de serioasa despre care ar trebui sa stie chiar acum, iar asta pentru ca se desfasoara un atac de tip phishing care foloseste identitatea sa, iar mai jos aveti toate detaliile.

Avertizăm asupra unei noi tentative de phishing!

În ultimele zile mai mulți clienți au primit SMS-uri care îi îndeamnă să își scrie datele cardului bancar, cu scopul de a plăti taxe vamale pentru colete expediate. Pentru a fi cât mai credibil, SMS-ul mai oferă informații legate de numărul pachetului și de tipul de ambalaj.

La sfârșit, clienții sunt îndrumați să își introducă datele cardului bancar pe o pagină de internet care nu îi aparține Poștei Române.

Îi sfătuim pe cei care au primit SMS-ul să nu acceseze sub nicio formă acest website.

Iată câteva recomandări pentru a nu cădea pradă înșelăciunii electronice:

1. Verificați cu atenție înainte de a deschide un mesaj sau un fișier atașat care pare a conține informații financiare sau legate de starea de livrare a unei comenzi;

2. Nu răspundeți unor e-mail-uri sau SMS-uri prin care sunteți amenințați că se dețin informații defăimătoare despre dumeavoastră și sunteți îndrumați să virați bani în anumite conturi;

3. Fiți atenți la e-mail-urile care conțin formule de adresare impersonale sau greșeli gramaticale ori de scriere;

4. Verificați existența unui antivirus pe device-ul folosit.

Vă asigurăm că am luat toate măsurile necesare și am raportat către entitățile responsabile toate atacurile cibernetice pe care ni le-ați semnalat.

Vă îndemnăm ca, în cazul în care primiți astfel de mesaje, să nu le deschideți. Vă sfătuim să le marcați cu spam și să nu accesați link-urile primite.

Poşta Română se delimitează total de aceste practici frauduloase în care numele instituţiei este folosit în mod abuziv.

Vă amintim că singurele informaţii reale legate de activitatea companiei le găsiți doar pe site-ul oficial și pe pagina nostră de Facebook.