Enel: ALERTA Importanta de Ultima Ora pentru Toti Clientii din Romania

Enel ALERTA Importanta Ultima Ora Toti Clientii Romania

Enel, una dintre cele mai mari companii care furnizeaza energie electrica si gaze naturale, a emis o alerta extrem de importanta pentru toti clientii din Romania, iar asta pentru ca le aduce in atentie o campanie defraudare care are loc in momentul de fata in tara, si care vizeaza cam toti romanii, din pacate.

Enel ne arata mai jos un mesaj care face parte din aceasta campanie, el spunandu-le oamenilor ca urmeaza sa ramana fara curent electric daca nu isi platesc factura la energie, si li se recomanda sa acceseze un link, care desigur ca ii duce catre un website malitios in care li se cer date personale, inclusiv ale cardurilor bancare.

Atat cei de la Enel Romania, cat si alte companii care furnizeaza energie, ii alerteaza pe romani sa nu acceseze website-urile de acest gen pentru ca vor avea datele furate de catre hackeri, iar in cazul celor bancare, putem ramane inclusiv fara banii pe care ii avem in conturi, ceea ce este o problema extrem de serioasa.

Enel Romania ii ajuta pe romani sa evite situatiile de acest gen pentru ca in cazurile in care au datele personale si banii furati, trebuie sa ceara ajutorul politiei, si eventual al bancii de la care au carduri, in cazul in care au furnizat datele bancare hackerilor, pentru ca ele pot fi folosite pentru a li se fura banii.

Tentativă de fraudă prin SMS! Unii dintre clienții noștri au primit, la fel ca în luna septembrie, diverse mesaje pe telefoanele lor, în care sunt anunțați că, dacă nu-și vor achita factura, vor fi deconectați de la furnizarea energiei electrice. În cazul în care ați primit un astfel de mesaj, vă recomandăm să NU accesați niciun link, din mesajul respectiv, pentru efectuarea plății.

Mesajele oficiale prin care îi anunțăm pe clienții noștri privind achitarea facturilor, în cazul celor cu restanțe de plată, sunt expediate de către „EnelEnergie”, nu de către un număr de telefon oarecare, și includ detalii privind suma de achitat și codul de plată aferent fiecărui client, dar NU conțin linkuri.